Zijn de elektronische verkeersborden boven de snelweg ter advies of verplichting ?

Als er namelijk bvb. 70 km/h wordt aangegeven, is er echt niemand die dat doet, en ben je zelf een gevaar op de weg als je het wél doet. Ik ben wel Belg, dus graag de regels die hier van toepassing zijn.

Toegevoegd na 20 minuten:
Belgische regels graag, ik krijg al direct links naar Nederlandse sites.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf 2009 is een matrixbord qua waarde gelijk aan een normaal verkeersbord. Toegevoegd na 59 seconden: Vanaf 2008 ;-)

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/verkeer/1...

Een electronisch verkeersbord gaat altijd boven het gewone verkeersbord. En er wordt door het verkeer wel degelijk rekening mee gehouden: Rij je gewoon door, dan is de kans groot dat je op een gegeven moment op bv een file inrijdt.

De verkeersborden die op het plaatje staan geven aan dat je maximale snelheid 70 km/u is. Je mag dus niet harder rijden dan 70 km/u. De meeste automobilisten houden zich aan deze snelheid. Een paar die dat niet doen kunnen een boete krijgen. Advies borden met een snelheid erop zijn blauwe vierkante borden.

Op jouw plaatje zie ik een matrixbord met een rode rand. Internationaal betekent dat een gebodsbord. Dat wil zeggen dat de maximum snelheid 70 km. per uur is en dat is wettelijk vastgelegd, ook in België. Dat de weggebruikers in België zich daar niet aan houden, zegt heel veel over de weggebruikers in België en heel weinig over de regels. Het best ga je zelf uiterst rechts rijden en houd je je gewoon aan de maximum snelheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100