Waarom zijn onderdelen in een verpakking vaak ook nog apart ingepakt?

Vandaag kocht ik wat inbouwspotjes. Het doosje waarin de spotjes zaten was keurig dichtgeseald, maar toen ik het doosje openmaakte, waren alle onderdelen afzonderlijk ook nog eens apart in plastic verpakt.

Eigenlijk zie je dat bij vrijwel alle producten die uit losse onderdelen bestaan. Waarom is dat eigenlijk?

Bescherming tegen vocht kan een optie zijn, maar als de doos al is geseald, dan lijkt mij dat overbodig.

Het irriteert mij ook. Nadat dat ik minutenlang aan het peuteren was geweest om alle plasticjes, plakbandjes, elastiekjes en bindertjes, beschermfolietjes en kartonnetjes te verwijderen, had ik een behoorlijke berg -in mijn ogen overbodig- afval naast mij liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fabrikanten kopen onderdelen in bij andere leveranciers. Daar worden ze vaak ook al gespetterd. Die onderdelen moeten dus worden vervoerd en in magazijnen opgeslagen worden. Vandaar de verpakking. Veel artikelen die je in mooie doosjes koopt, worden helemaal niet in die doosjes verscheept. De onderdelen (artikel, snoertjes, handleiding accessoires) worden los (in bulk) vervoerd. Pas na aankomst in het land van bestemming worden in gespecialiseerde bedrijven de doosjes gevuld. Ook dat is een reden waarom onderdelen apart zijn verpakt. Toegevoegd na 50 seconden: gespetterd = gesorteerd

Het zou natuurlijk bescherming kunnen zijn. Wat ook zou kunnen is dat het tegen het stelen is. Soms worden er in winkels dozen leeg gehaald en de spullen in de tas gestopt zodat het alarm niet af gaat. Maar je kunt natuurlijk niet alles los peuteren in de winkel. Vandaar die gedachte.

Omdat ze in een fabriek aan de lopende band per artikel verpakt worden. En op het laatst bij elkaar gevoegd als 1 geheel.

de lampjes komen uit een andere fabriek, waarschijnlijk is heel de inhoud van het doosje afkomstig uit 4/5 verschillende fabrieken, en samengesteld in weer een andere fabriek voor het dingetje bij de winkel aankomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100