Waarom drinken mensen alcohol ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierop zijn verschillende antwoorden mogelijk: Omdat ze het lekker vinden Het kan zelfvertrouwen geven Mensen voelen zich ongeremd, vrolijker met een glaasje op Voor de gezelligheid Om uit te proberen Het helpt te ontspannen Om problemen en stress weg te drinken Omdat het 'erbij' hoort Opvullen van eenzaamheid Groepsgevoel Makkelijker communiceren Om in een roes te raken Omdat 'iedereen' het doet Jongeren soms om stoer te doen Om dronken te worden Meer redenen kan ik als geheelonthouder zo 1 2 3 niet verzinnen.

Ten eerste voor de compleetheid van de maaltijd: Bij ons gaat er elke maaltijd een fles wijn leeg. Ten tweede omdat het gezond is (mits met mate genuttigd en géén bier is) Ten derde omdat het de mens ietsje losser maakt en hij/zij dan leuker overkomt. (trekt ondertussen het dagelijkse kurkje eraf....)

Lekker bij het eten.. Om even te ontspannen, en dan maar 1 glaasje hoor, geen hele fles;-)

Omdat ik het gewoon lekker vind!

Met uitgaan helpt het om wat 'losser' te worden. Je bent wat minder geremd, meer adrem, je durft meer... Bij matig gebruik (en af en toe) is het best gezellig! Mijn avond met (wat) bier is in ieder geval gezelliger dan wanneer ik heel de avond 'op een droogie' sta!

Behalve dat ik af en toe een glaasje gewoon lekker vind ontspant het me ook, en slaap ik beter. Maar dan moet het ook niet meer dan 1 glas zijn, anders lig ik vanaf 4:00 weer wakker :)

Gezeten met een heerlijk glaasje port binnen handbereik kan ik stellen dat ik alcohol drink omdat ik het lekker vind en ook wel gezellig.

Ik drink alcohol omdat ik het lekker vind en omdat het me helpt om enigszins te onspannen.

Gewoon omdat het lekker is ... Soms wordt het ook gedronken vanwege verdriet of verslaving etc.

Ik ben het eens met de schrijver van het boek de grote verdoving van Eric Stofferis .Na een training bij hem gevolgd te hebben een jaar geleden ,drink ik niet meer.Ik dronk elke dag 1 liter wijn onder het mom het is gezellig ik voel me ontspannen enz enz enz.Mijn ervaring was dat dat allemaal smoesjes waren die mij de ware reden hielpen te onderdrukken. Mijn antwoord op jouw vraag is ... Mijn ervaring dat ik alchol dronk is om emoties te onderdrukken uit het verleden.(ben er van overtuigd dat velen dat ook doen) Nu ik dat mij bewust ben en ook geen drank meer nodig hebt om te zijn wie ik ben ,waar ik ook ben, ben ik een stuk goedkoper uit en leef een stuk gezonder en voel me zeker ook lekker in mijn vel. Oja ontspannen gaat prima zonder wijn.En is ook zonder heel gezellig heb ik vaak ervaren.

Voor christenen is, naast alle andere al genoemde redenen, nog een goed motief aan te voeren: het Avondmaal. Tijdens dit sacrament wordt wijn gedronken [zij het één slok, maar dat maakt casu illo niet uit] en omdat ik het min of meer als plicht van een belijdend kerklid beschouw om aan het Avondmaal deel te nemen, krijg je de alcohol op de koop toe. Dus waarom? Omdat je anders je plicht verzaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100