Zou je door vragen te analyseren bij benadering iemands IQ kunnen bepalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iq testen(logica) word gedaan door middel van vragen of testen waarvoor schoolse kennis niet van toepassing is,dus een iq test zou bv door een geschoold en een niet geschoold iemand,met dezelfde iq dezelfde resultaten hebben. Door vragen te analyseren zou je eerst de opgedane kennis er uit moeten filteren.Uiteraard is het zo dat iemand met een hoog iq waarschijnlijk ook beter instaat is om zijn kennis te delen door bv vragen goed te beantwoorden.Maar 100% zekerheid is er nooit.

onder sommige voorwaarden wel zo moeten bv de vragen gemeend zijn gericht zijn op kennis als ik tig keer vraag naar hoe heete dat en dat liedje schiet het natuurlijk niet op maar kort gezegd zou je uit de vragen die een persoon stelt redelijk wat informatie over die persoon kunnen halen inclus een schatting van het iq

IQ wordt gemeten in cijfers aan de hand van testen. Dat is naar mijn idee via vragenanalyse (en antwoorden) op GV niet mogelijk, ook niet bij benadering. Maar in hele grote lijnen denk ik wel, dat je een beeld kunt vormen van het denkniveau van iemand..... hoewel ook dat een subjectief gegeven is.

nee, het IQ word afgeleid en getoetst aan de hand van tests die uit meerdere facetten/onderdelen bestaat. het is dus onmogelijk om het IQ te bepalen door 1 onderdeel hiervan uit te lichten/'te onderzoeken' en hieruit een juiste conclusie te trekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100