Registren de modirators van GV de idioten, die ongenuanceerd dumpjes zetten?

Zo niet dan kunnen ze beter dat duimpjes systeem weghalen. Ik heb wel een idee overgens wie het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De duimpjessysteem is een beoordelingssysteem. Als men een -duim bij een goed of persoonlijk antwoord gezet wordt, zegt dat meer over de duimer dan over het antwoord. Eigenlijk zou je onder de duimpjes moeten kunnen zien wie ze gegeven heeft, zodat er meer discussie kan ontstaan en men op elkaars beoordelingen gaat reageren. Zodoende kan er meer diepgang aan een vraag gegeven worden.

Nee, dat wordt niet gegistreerd. Toegevoegd op 13-06-2009 13:23:53 'Ongenuanceerd' is trouwens nogal subjectief. Toegevoegd op 13-06-2009 18:09:58 @Wim: Tja, ik heb de regels ook niet bedacht...

Nee, moderators kunnen dat niet zien. De administrators trouwens wel, dus als je een klacht hierover hebt, kun je dat via het contactformulier aan de admins laten weten.

Dit zijn twee vragen in één... Je hebt een groepje hier op GV zitten die een aantal GV'ers zonder het antwoord te lezen een duimpje omlaag geven. Voor zover ik weet word dat groepje redelijk gemonitort door de operators... Hiernaast kan iedereen een ander een duimpje omlaag geven als zij vinden dat het geen nuttig antwoord is. Maar dit word in veel gevallen in een reactie daarbij vermeld... En dan heb je nog een enkele vraag, waarin iemand zich aangesproken voelt en dan erbij vermeld "Ik vermoed dat deze vraag verwijderd word!" En vaak zijn dit dan ook de personen die relatief veel duimpjes omlaag krijgen...

Nee, en het probleem zit hem niet in het ongenuanceerd duimpjes zetten maar juist in het feit dat dat zo genúanceerd is ; iets negatief (of positief) beoordelen doe je op gevoel, en dat is voor niemand precies hetzelfde. Wel kun je bij bepaalde vragen bepaalde duimpjes verwachten ; so be it, het is maar een spelletje en geen reden om niet te antwoorden. Het is zeker niet aan de moderatoren om dan weer een waarde-oordeel te gaan vellen over al die waarde-oordelen. Lijkt me een onmogelijke taak ook trouwens. Gewoon goede, gefundeerde, gemotiveerde antwoorden geven, dan weet je precies wanneer de minnetjes komen (al weet je niet altijd van wie). Nogmaals, het is maar een spelletje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100