Waar moet je aan voldoen om in de 2de kamer te komen?

Wat zijn de eisen?

Ik begin namelijk te twijfelen of je uberhaupt ergens aan moet voldoen om in de 2de kamer te komen.
Sinds dat die Lucassen van de PVV in de 2de kamer is gekomen en er ineens van alles over hem bekend werd likt het wel alsof iedereen zomaar in de 2de kamer kan komen.
Maar zo makkelijk is het toch niet?

Hoe zit het nou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

alleen als je het kiesrecht ontnomen is dan mag je geen plaats nemen in de tweedekamer. voor de rest mag iedereen plaats nemen in de tweede kamer Toegevoegd na 24 minuten: iedere party stelt zijn eigen eisen waaraan je moet voldoen

Bronnen:
http://www.tweedekamer.nl/hoe_werkt_het/ve...

Dat is nou het leuke in een democratie ; je hoeft helemaal NERGENS aan te voldoen, en NIKS geleerd te hebben. Het enige dat belangrijk is, is dat je gekozen wordt door genoeg mensen die willen dat jij belangrijke dingen voor ze gaat beslissen en hun stem gaat vertegenwoordigen. En die ladder beklim je nu eenmaal het best door bij een politieke partij te gaan, je daar te profileren (meestal in een bestuursfunctie) en zo langzaam maar zeker intern in the picture te komen tot je ook bij een breder publiek (kiezers) bekend bent. Politieke wetenschappen studeren is natuurlijk handig, maar beslist niet noodzakelijk. In theorie kun je in de kamer komen met alleen een veter- en een verkeersdiploma (dus er is nog hoop voor me ;-) )

Moreel gezien moet je van onberispelijk gedrag zijn. Dat is altijd wat er wordt geroepen. Helaas hoeft dit dus qua regels niet zo te zijn. Iedereen die aangesloten is bij een politieke partij kan in de tweede kamer komen. Je kan je aansluiten bij een bestaande partij of zelf een oprichten. Het bestuur van de partij stelt de lijst uiteindelijk samen, dus als je daar in een goed blaadje staat dan komt het goed.

Je moet voldoen aan een heel strenge eis: gekozen zijn door voldoende leden van het Nederlandse volk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100