Waar komt de fascinatie voor Complottheorieën vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten? Maar nee, het ligt voornamelijk aan een gebrek aan kennis. Neem bijvoorbeeld de maan. Iemand die wel weet dat er geen atmosfeer is op de maan kan daarom denken dat de vlag dus nooit kan flapperen. Overduidelijk. En wanneer een idee eenmaal vat heeft op iemand is het moeilijk om weer van standpunt te wijzigen. Andere mensen zijn dan ook makkelijk te overtuigen. Want hoe makkelijk is het niet als er bewijs is dat een gedeelte van de wereld oneerlijk is.

Sommige mensen willen alle vragen beantwoord zien, of voor alles een verklaring hebben. Als er vragen onbeantwoord blijven, dan vullen vaak mensen hun eigen antwoorden in. Of die antwoorden overeenkomen met de werkelijkheid, daar ontstaat dan discussie over, met voorbeelden erbij. Voorbeeld de discussie over 1 bepaald vliegtuig die in de twin tower vloog. De een zegt, het kan nooit dat type vliegtuig zijn, en de ander zegt van wel. Toegevoegd na 2 minuten: Door de twijfel die dan ontstaat, raken mensen daardoor gefascineerd, zou het kloppen ? Of niet....

Omdat veel mensen niet kunnen geloven, dat bepaalde zaken heel eenvoudig in elkaar steken, maken zij er iets ingewikkelds van. En dan zijn er altijd wel figuren die dat oppakken en er op voortborduren. Toegevoegd na 1 minuut: Zie vooral ook de vraag van Lady in Red, hier onder!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100