Hoeveel mensen zouden zich bewust zijn van een 'tel-tic' en welke varianten zijn er?

Een heleboel mensen kennen het; je bent iets aan het snijden en onbewust de plakjes aan het tellen, je loopt de trap op/af en telt onbewust de treden, je koopt fruit in de winkel en i.p.v. meteen afwegen ga je ze eerst tellen, zo zijn er nog veel meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als kind deed ik dat ook wel. Niet zo extreem. Ik was meer bezig met fietsen zonder de witte strepen te raken, dat soort dingen. Nu heb ik af en toe dat ik dingen onbewust automatisch ga tellen. Soms wil ik dat niet. Dan maak ik mijzelf bewust in de war, door bijna hardop heel andere getallen ertussendoor te denken. Dus 1, 2, 3, 4, 5, 6 - oeps, ik ben aan het tellen, dat wil ik niet - en dan tegelijk de volgende twee dingen: a) 7, 8, 9, 10, ... automatisch verder tellen, maar zwakt af, want ik doe b) 42, 65, 31, 9, 14, 82, 47, ... heel "hard denken". Binnen een paar seconden ben ik letterlijk de tel kwijt (van reeks a) en tel ik helemaal niet meer.

10

In mijn jeugd moest ik midden op de tegels lopen en niet op de randen en dan telde ik de stappen naar school, elke dag... En later moest ik elk nummerbord van een auto bekijken en proberen daar een regelmaat in volgorde of reeks van nummers kon herkennen of een woord van kon maken, ik was daar heel druk mee continue en ging altijd prima tussendoor de bezigheden die ik normaal moest doen... Nu hoef ik dat niet meer, denken is instrument geworden dat werkt als het huishoudelijk nodig is en op alle andere momenten staat het gelukkig uit... En dat is rustig in het koppie nu ik het knopje gevonden heb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100