Kun je zorgtoeslag stop laten zetten?

Ik word er een beetje moe van dat ik iedere keer veel geld moet terug betalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi, Ja dat kan zeker. Via de link kun je het zelfs online regelen!

Ja dat kan, maar je moet een lange adem hebben, Blijven bellen, schrijven en reageren op alles wat ze sturen. Met veel geluk snappen ze het dan

Die mogelijkheid bestaat idd, maar je kunt beter de oorzaak aanpakken. Er is dan iets mis met je jaaropgave(n), die geeft/geven een te laag bedrag aan inkomsten aan, waardoor je te veel zorgtoeslag ontvangt!

Het is allemaal zo mooi geregeld bij de belastingdienst. Je kunt bellen en formulieren downloaden, invullen en retourneren. Makkelijker kunnen ze het niet maken. Nou geloof me, als er één instantie is die het ons verschrikkelijk moeilijk maakt, is het de belastingdienst wel. Het heeft mij maanden gekost om iets rond de huurtoeslag recht te zetten. Toen het dan uiteindelijk in orde was, begon het hele gedoe opnieuw met brieven, vragen en noem maar op. Ik wens je heel veel succes en hoop dat het een beetje goed te regelen is. Want ja, het kan. Je kunt de zorgtoeslag stop laten zetten.

ja dat kan, je kunt ook je jaarinkomen aanpassen, zolang het gezamenlijk inkomen niet meer dan 50.000 brutto per jaar heb je nog recht op zorgtoeslag. Ga naar www toeslagen.nl.

Je pakt het zelf verkeerd aan. Ga naar de site, geef een nieuwe schatting van je jaarinkomen op, en verzend die. Klaar. Dat is veel makkelijker dan blijven bellen - dat moet ook wel werken, maar duurt langer en is voor jou vervelender. Belastingdienst Toeslagen keert toeslagen over het lopende jaar uit op basis van jouw eigen schatting. Als die niet goed is, moet je het teveel terugbetalen of alsnog ontvangen, en dat ligt niet aan de Belastingdienst maar aan je eigen opgave. Als je nu je inkomensschatting flink hoog maakt, zul je geen Zorgtoeslag meer ontvangen. Volgend jaar wordt er een Definitieve Toeslag gemaakt op basis van je feitelijke inkomen, en als je dan bij nader inzien nog wat tegoed hebt (omdat je nu dat inkomen hoger schat dan het misschien uiteindelijk wordt), dan wordt dat gewoon uitbetaald.

waarom wil je dat stopzetten? ik heb geen ervaring mee maar heb je nu een beter inkomen waardoor je geen gebruik meer mag maken van die voorziening? je krijgt zeker en bloemetje van ze voor jou eerlijkheid. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100