Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat moet ik doen als er geen begrip komt met woorden die mij raken?

In de zorginstelling vroeg een begeleidster aan mij: hoe is het?

Ik gaf aan omdat de meeste begeleiders nooit doorvragen uit belangstelling gaf ik aan : ik zou graag dieper contact willen inplaats algemene belangstelling "

Komt er als antwoord van de begeleidster : ik reageer alleen maar algemeen.

Ook een ander voorbeeld die begeleidster pakt je ook bewust terug als het gesprek niet lekker loopt geef je dat aan dat even niet wil praten en je maakt dan later contact zegt ze belerend: je wilde toch niet met mij praten?"

een jaar geleden
1.3K
Pieterke
een jaar geleden
Misschien zou je na zo'n vraag kunnen reageren met: "Mag ik daar in een persoonlijk gesprek op ingaan?". Als je dat wilt natuurlijk.
tinus1969
een jaar geleden
Wat gebeurt er als er dan reageert met ‘wat je zegt raakt me’, of met ‘dit komt hard op mij over’?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dan moet je, net als ieder ander, relativeren. Iedereen kan wel eens bot tegen je doen, soms als reactie op iets wat jij doet, soms 'zo maar', om een reden waar jij geen invloed op hebt.

Morgen kan het weer beter gaan, of niet, maar dat geeft niet. Probeer de positieve kanten van gebeurtenissen en van mensen te (blijven) zien. En blijf zelf zo veel mogelijk een goed humeur houden, wat er ook gebeurt. En neem de zaken niet zo serieus: zo belangrijk zijn ze niet.

Dat is relativeren.
(Lees meer...)
Antoni
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding