Kunnen er rijken bestaan zonder dat er armen bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee rijk en arm is dualiteit, derhalve heeft de een de ander nodig om te kunnen bestaan... alleen iets non-duaals kan op zichzelf bestaan, zonder tegendeel...

Rijk van geest. Niet van ruilmiddelen - want zonder arm is er geen rijk.

Ha, die Berry; Dat ligt eraan. Als je vindt dat een mens zich rijk kan voelen zonder te vergelijken, dan wel; als iedereen immers voldoende heeft en niemand heeft honger of is hebberig lijkt dat een heel rijke maatschappij. Gezien de aard van de mens is 'rijk' echter eerder een begrip dat je relateert aan de welstand van anderen. Dus hoe meer armeren er in je omgeving zijn des te rijker dat jij dan bent. Of je je dan nog onbeschaamd rijk kunt voelen is weer wat anders.

Dan waren het geen rijken meer, maar gewoon vermogen bezitters .

Eerste vragen zijn dan; Wat is rijk en wat is arm? Zelf denk ik dat het lastig wordt om onze huidige welvaart gelijk te houden en deze voor iedereen standaard te maken. Wat wel mogelijk zou moeten zijn is voor iedereen een minimum welvaart te garanderen.

nee, want dan heeft niemand het geld nodig. Dan zal iedereen zijn voorraden op gaan maken totdat het op is, en dan zal de armste weer gaan werken.

Ik denk dat dat niet kan. Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen wat nou echt rijk en arm is, maar je moet je geld toch vergelijken met iemand. Doordat mensen dat doen, en ontdekken dat er een verschil is, gaan ze zich 'rijker' of 'armer' voelen.

Arm of rijk, iedereen is gelijk ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100