Als de waarheid een leugen blijkt te zijn wat doe je dan?

Na enige discussie zal ik de vraag bijstellen: Als wat jij dacht dat de waarheid was een leugen blijkt te zijn, wat doe je dan?".
Ik heb begrepen dat de vraag, zonder extra toevoeging, wel begrepen wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er wordt ook nergens gesteld dat de waarheid een leugen is, het is een ONOPGEMERKTE leugen, dat is het enge. Het vereist inzicht en kennis om de waarheid te ontmaskeren als een leugen.

Ik denk een leugen vertellen om de waarheid te krijgen.

Doorvragen

De waarheid is per definitie geen leugen, dus je vraag is een contradictio in terminis. Ik ga ervan uit dat je bedoelt: "Als wat jij dacht dat de waarheid was een leugen blijkt te zijn, wat doe je dan?". Ik hoop dat ik dan verbaasd en nieuwsgierig ben en de nieuwe waarheid accepteer, maar ik kan niet in de toekomst kijken en misschien doe ik wel iets minder verstandigs, uit teleurstelling.

Een nieuwe waarheid formuleren.

Ik antwoord graag via voorbeeldjes, dat maakt het snel inzichtelijker... Je loopt in een voor jou onbekende stad, je kent er maar een paar wegen. Jij gaat op zoek naar je bestemming en je kijkt goed waar je loopt. Op een gegeven moment weet je niet meer waar je bent. Wat doe je nu? Je loopt terug naar een punt waar je het nog wel wist, dus je draait 180 graden om, om weer naar bekend terrein te komen en vandaar ga je weer verder op stap... Heb ik al genoeg aangegeven in het voorbeeld? Als ik de weg kwijt ben en ik vertel (onbewust) een leugen dan keer ik weer terug, maak de leugen weer ongedaan en vandaar ga ik weer verder... dank je

Ha, die Ditbenik; Even laten bezinken, proberen te achterhalen waar ik het zicht op de oude waarheid ben kwijt geraakt en op zoek gaan naar een nieuwe. Toegevoegd op 23-04-2009 10:21:26 En opnieuw een thumbs-down voor mijn persoonlijke mening.

Een eigen waarheid proberen te creëren.

De waarheid kan geen leugen zijn.

Bronnen:
www.vandale.nl

Als de waarheid een leugen blijkt te zijn zou ik gaan twijfelen of niet alles wat ik als waarheid zie een leugen is en of alles wat ik doe niet om de verkeerde redenen is gedaan. Als ik van te voren wist dat het geen waar ik in geloofd heb een leugen was, zou ik waarschijnlijk anders gehandeld hebben.

M'n ogen dicht doen en stampvoetend met een rood hoofd blijven volhouden dat het wel zo is. Zo nodig mijn vingers in mijn oren stoppen en heel hard, LALALALALA ik hoor niets, gillen. Dit vervolgens net zo lang volhouden tot iedereen in mijn buurt mij gelijk geeft.

Wat IK dan doe? Mijn hypothese bijstellen en overgaan tot de orde van de dag.

Dat ligt aan de vermeende waarheid. Als de waarheid me in eerste instantie al niet boeit doe ik er weinig mee. Als ik in de waarheid meega zal ik mijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100