Wonen er Indianen in Nederland?

Behalve Noord of Zuid Amerika hebben Indianen zich in andere continenten/landen gevestigd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gevestigd, in aantallen die iets voorstellen? Nee, maar er zal vast een beperkt aantal indianen in Nederland wonen. Volgens Stichting Lakota komen ze wel eens op bezoek, over wonen staat daar niets. Maar kijk anders zelf eens, het lijkt me een goede site. Toegevoegd na 4 minuten: En er staan links om op door te klikken (zie link 2, hieronder). Beide organisaties hebben een beperkt doel: Noordamerika, of een actie in een bepaald gebied. Maar beide geven redelijk wat achtergrondinformatie.

Bronnen:
http://www.indianen.org/
http://www.lakota.nl/achtergrond/126-faq.html

Er zijn zeker afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van de Amerika's in Nederland. Zo ver mijn kennis reikt dien je meer in de hoek van de zuid amerika als van noord amerika te zoeken. En dan meer Nederlander gaat op reis ontmoet iemand en gaat er mee trouwen en ze gaan wonen in Nederland. Maar je hebt het echt over enkelingen. En deze worden niet geregistreerd als indiaan, maar als van de land van herkomst. En zijn genoeg Nederlanders die zich meer indiaan als Nederlander voelen, maar geen enkel indiaans bloed hebben.

Zeker. Uit Suriname bijvoorbeeld. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.parool.nl/amsterdam/surinaamse-indianen-willen-erkenning~a3407436/ Deze link gaat over Surinaamse indianen in Nederland.

Ik ben van de Shoshone / Lakota stam uir Noord Amerika en ik woon hier met mijn native gezin al 45 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100