Als ik een feest geef dat om 20.00u begin, komen mensen nooit voor 20.30. Waarom zegt men steeds 'dat dat zo hoort' ?.

Maar als ik wil dat de mensen pas om half 9 komen, had ik wel gezegd dat het feest om half 9 begint.

Oplossing zou zijn om mensen om half 8 al uit te nodigen, maar dan verwacht ik al vanaf half 8 mensen terwijl die er niet voor 8u zijn.
Waarom vindt men dat het niet hoort om op de afgesproken tijd aanwezig te zijn?
Als om 20u in het theater een voorstelling begint, dan kom ik toch ook niet pas half 9 binnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen die een feest bezoeken 'durven' niet als eerste te komen. Ze komen dus na het officiële aanvangstijdstip in de verwachting -die meestal uitkomt- dat er meer mensen zijn die dezelfde gedachte hadden. Het aanvangstijdstip van een theatervoorstelling is wat anders. Dat is te vergelijken met het "harde" vertrektijdstip van een bus, trein of vliegtuig of een 'harde' aanvangstijd voor een bezoek aan een arts, sollicitatiegesprek e.d.

Nee hoor @Walter , als men zegt "dat dit zo hoort" is het onjuist. Onzin. Er is geen (ook geen ongeschreven) wet voor. Het gaat er alleen maar om dat niemand als eerste wil komen , niet omdat het zo hoort, nee, omdat ze het raar vinden dat ze als eerste binnenkomen. In de tijd dat ik nog naar grote verjaardagen ging (tig mensen op stoelen met koffie en taart voor hun neus en dan binnen komen en de hele kamer door om iedereen te feliciteren... dát vond ik nou vervelend:) zo ook bij het afscheid nemen. Maar bij een feest als eerste binnenkomen, tja de ruimte is leeg en alle aandacht is voor Kwatta! kan een heel vervelend gevoel geven, maar daar moet je dan wel gevoelig voor zijn. >>In ieder geval > het is NIET een regel DAT HET ZO HOORT, beslist niet. Het is omdat veel mensen dit niet willen, kennelijk, bijna niemand , ik heb er zelf geen probleem mee. << Wat @JoanDArc zegt, even tijd voor elkaar, is een prima oplossing, het vermindert gêne bij de visite en zou in de toekomst dus ook een reden kunnen zijn voor mensen om wel eerder/op tijd te komen. Ik kende mensen die altijd met een groepje een feest gaven juist om dit te omzeilen : zo konden de genodigden niet eens de eerste zijn! Trouwens, alsof dat zo erg is... maar het is waar "men" wil niet als eerste binnenkomen en waarom? ik weet het nog steeds niet, men vindt het raar/genant. Iemand moet toch als eerste binnenkomen zou je denken > tenzij je met een groepje binnen komt, dat is dus ook een oplossing:) Toegevoegd na 17 minuten: Omdat iedereen het doet DENKEN ze dat het zo hoort, maar dat is dus niet zo! Nog een oplossing is inderdaad de ontvangst tijd vervroegen, wil jij mensen om 20.00 uur ontvangen, nodig ze eerder uit. Trouwens, wat ik hoor is dat men niet meer voor 22.00 uur begint of zelfs de deur uit gaat, maar dat is misschien leeftijd afhankelijk en ook of je uit gaat ergens naar toe, niet bij iemand thuis. Dát zijn pas tijden :-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100