Waren goden kosmonauten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent niet de eerste die zich dit afvraagt. In de jaren zeventig schreef Erich von Däniken er menig boek over en er is een grote schare volgelingen die bog sateeds overal aanwijzingen vinden voor zijn psuedo-wetenschappelijke ideeën. Er is vooralsnog geen wetenschappelijk bewijs voor, al dacht Erich von Däniken van wel.

Bronnen:
http://members.home.nl/bovenpees/Waren%20d...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Erich_von_Däniken
http://www.bloggers.nl/Aliens

nee, goden zijn mythen rumtevaarders zijn echt

Als je het boek heb gelezen - en met een beetje kritisch oog - dan wet je dat het antwoord onomstotelijk NEE is. Maar verschrikkelijk leuk leesvoer is het wel. Zo af en toe trek ik hem weer eens uit de kast. En dan denk ik : goh, wat zou Von Daeniken blij geweest zijn als er toen ook al graancirkels gemaakt werden. Het is vooral een ode aan het vermogen van de menselijke geest om werkelijk OVERAL verbanden in te zien.

Het is en blijft spannende lectuur om te lezen, maar er zijn vooralsnog meer mysteries dan antwoorden.

Ja. Sommige kosmonauten werden vroeger idd voor goden aangezien. Men wist toen gewoon niet al teveel over een eventuele buitenaardse intelligentie. Ze waren er toen, en zijn er nog steeds. Regeringen en kerken ontkennen maar al te graag hun bestaan om zo hun machtspositie niet te hoeven verliezen. Gelukkig worden we nu in Nederland niet meer in deze tijd op de brandstapel gegooid als we het anders beleven of zien... Alleen soms voor gek verklaart.

Als er kosmonauten waren, zouden die er nog steeds zijn en zouden we ze of hun sporen kunnen zien. Het antwoord is dus nee, dat is zeer onwaarschijnlijk. Toegevoegd na 10 uur: Als een andere cultuur duizenden jaren geleden al naar de aarde kon komen en contact met mensen kon hebben, dan zou die andere cultuur dit nog steeds kunnen. We hebben echter geen aanwijzingen dat dit daadwerkelijk zo is ....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100