Waarom zijn er in de PIGS-landen veel continu blaffende honden?

PIGS: Portugal, Italië, Griekenland, Spanje. Maar eigenlijk alle landen ten noorden van de Middellandse Zee.

In deze landen hoor je, vooral op het platteland, 's nachts veel honden die continu aan het blaffen zijn. De hele nacht door.

Zelf woon ik dan op redelijke afstand van die honden, maar desondanks kun je behoorlijk gek worden van dat rusteloze geblaf.

--  Waarom blaffen die honden continu?
--  Worden de eigenaren, die er veel dichter bij moeten slapen dan ik, er zelf niet gek van?
--  Is het voor de hond niet inspannend?
--  Wordt de hond er zelf gek van dat hij elke nacht "moet" blaffen?
--  Verstoort dat geblaf het leven van het wild niet? Denk aan reeën, zwijnen, marters.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat in deze landen de meeste honden buiten "wonen", en vaak als waakhond fungeren. Ik merk dit zelf iedere dag, wanneer ik mijn hond uitlaat begint er een hond te blaffen, en binnen no time begint het hele koor in de omgeving. Ik denk dat het ook een soort van communicatie tussen de honden is. Buiten het feit dat ik een lopende voerzak ben, heel veel honden die achter het hek zitten, weten dat er een versnapering in het verschiet is. Over het algemeen zijn er weinig honden die in huis slapen. Tevens is de waakzaamheid van de honden kenmerkend, bij een verandering van de situatie, reageren ze met geblaf, waar echter weinig mensen zich aan storen, na een tijdje slaap je echt wel door het geblaf heen. De honden zelf hebben weinig last van het blaffen, ze doen het zelf . Ik denk dat het wild er geen last van heeft, indien ze buiten de "gevaren" zone blijven.

Het is mij ook opgevallen. Ook op de Balkan en in Turkije is dit het geval. Omdat er veel "wilde" honden zijn, straathonden dus, vraag ik me af of die niet elke nacht beginnen met de boel op stelten te zetten en dat de z.g. huishonden daar dan op in gaan. Of de eigenaren er gek van worden weet ik niet, maar ik in ieder geval wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100