Zwarte auto`s met blauwe zwaailichten. Wie waren dat?

Werd in de File op de A27 ingehaald door 3 grote zwarte personenauto`s, welke met kleine blauwe zwaailichten en sirenes over de vluchtstrook reden.

Wie waren dat?

Auto`s waren niet voorzien van politie emblemen of iets dergelijks.

Toegevoegd na 2 uur:
En ben ik verplicht om die lui voorrang te verlenen?
Ik bedoel: ik heb destijds tijdens mijn rijopleiding geleerd over het voor laten gaan van politieauto`s, brandweerauto`s en ambulance`s met zwaailichten en sirenes. Er werd niet gesproken over zwarte auto`s met zwaailichten en sirenes. En zonder herkenbare emblemen als zijnde politie of dergelijke instantie.
Zo kan ik ook wel een zwaailicht op mijn auto zetten, en de file passeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal diplomatiek transport Toegevoegd na 13 uur: Heel bijzonder dat hier een - voor gegeven wordt, aangezien dit namelijk gewoon het geval is. Maar ik zal het voor de duidelijkheid nog wel uitleggen. De meeste auto's zijn namelijk van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Betrekkingen van het Korps Landelijke Politie Diensten (NIET van de rijksrecherche zoals ik hieronder een aantal keer heb zien staan en zeker niet van de rijkspolitie want die bestaat al bijna 20 jaar niet meer). Aangezien het koningshuis slechts een relatief klein aantal personen behelst, is het dus meestal diplomatiek transport. Ambassadeurs, politici, buitenlandse delegatie. En ja je moet ze absoluut voorrang verlenen! natuurlijk kun je een zwaailicht op jouw auto zetten, alleen ben jij strafbaar als jij dat doet.

Bronnen:
http://www.politie.nl/klpd/klpddiensten/di...

dat waren undercover polities Toegevoegd na 5 uur: teminste, als je de films mag geloven dan...

Waarschijnlijk undercover arrestatieteam

Naar alle waarschijnlijkheid rijksrecherche xx

Justitie (misschien de rijksrecherche), douane of een andere luxe dienst.

Dat kunnen verschillende zijn. Meest waarschijnlijk een arrestatieteam. Zij rijden onder andere met speciaal geprepareerde 'normale' auto's. Toegevoegd na 17 minuten: Gezien het antwoord hier beneden... ik ben/was geen zware crimineel, hoor.

Bronnen:
Eigen ervaring

om het tijdens de rijles makkelijk te maken gebruiken ze plaatjes van opvallende hulpverleningsvoertuigen. Een voorrangsvoertuig kan ook onherkenbaar zijn mits er maar de juiste signalen worden gevoegd. Zwaailicht en sirene. Je mag een voorrangsvoertuig niet hinderen en als je twijfelt zal je een kenteken moeten noteren en via 0900-8844 moeten navragen of dit een legaal voorrangsvoertuig is. Ga jezelf op onderzoek uit dan zou je een probleem kunnen kijgen, want hinderen levert en redelijke boete op en kan ook betekenen dat met je aanmeld bij het CBR voor nader onderzoek naar je rijvaardigheid.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/Voorrangsvoertuig

mensen van de geheime dienst

Er kan ook een film opgenomen zijn

zoals je het beschrijft Men in Black, X-files achtige onderzoekslui, niet aangestuurd vanuit de regering maar vanuit schaduwregeringen, de eigenlijke machthebbers die echt interessant nieuws over bijv. aliens in de doofpot willen steken (m.i.)

het is meestal makkelijk op te lossen door naar het nummerbord te kijken. AA is Adel, kortom de koningin e.d. ik zag deze stoet eens in amsterdam rijden en het leek mij meer de Geheime Dienst of iemand anders nogal belangrijk.

Eigenlijk kan het vanalles zijn .. Van Dienst speciale interventies tot de BSBers van de Marrechaussee ..waarschijnlijk wel een arrestatieteam.. Deze mensen nemen echt wel voorrang ;) Je herkent ze aan hun patser wagens!

Bronnen:
www.arrestatieteam.nl

https://pbs.twimg.com/media/CrVXN22VYAENZ24?format=jpg&name=small Holleeder of soortgelijk vervoer

Bronnen:
https://pbs.twimg.com/media/CrVXN22VYAENZ2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100