Waar vind ik informatie over het jongetje dat dit voorjaar in Spanje is overleden aan difterie?

Dit voorjaar is in Spanje (Madrid?) een jongetje overleden aan difterie. Dat is de eerste difterie-dode sinds bijna 30 jaar. De oorzaak is dat de ouders hun zoontje niet hebben laten vaccineren omdat ze bang waren voor de mogelijke nadelen van de vaccinatie.

Nu gaat in anti-homeopathie-kringen het verhaal dat de ouders zich deze onterechte angst hebben laten aanpraten door homeopathen die elke vorm van vaccinatie hoogst riskant vinden (het is "puur gif", je loopt het risico dat je autistisch wordt, enzovoort). Deze homeopathen boden een alternatief aan, namelijk "homeopathische profylaxe" die op "een natuurlijke manier" bescherming zou bieden tegen ziektes.

Natuurlijk werkte die "homeopathische profylaxe" niet, het jongetje werd ziek, en toen de ouders naar een arts gingen was het al te laat. Nu zijn de ouders enorm boos op de misleiding door de homeopathische lobbyisten.

Het bovenstaande is de versie van de anti-homeopathen.

Nu zou ik graag een objectief beeld willen krijgen van wat er is gebeurd. Waar kan ik de benodigde informatie vinden?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Nieuwssites zijn vaak objectief. vandaar dat je misschien wat hebt aan de volgende links: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ouders-weigeren-vaccinatie-jongetje-dood-door-difterie http://nos.nl/artikel/2043903-spaans-jongetje-overleden-aan-difterie.html http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-ingeent-spaans-jongetje-overlijdt-aan-difterie~a4090036/ http://inspanje.nl/zorg-welzijn/8308/spaans-jongetje-overleden-aan-difterie/ http://www.nu.nl/buitenland/4076954/spaans-jongetje-overlijdt-nadat-ouders-inenting-weigeren.html https://www.powned.tv/artikel/spaans-kind-dood-door-verdwenen-ziekte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100