Gaan moslim vrouwen met hoofddoek op de foto, voor paspoort of rijbewijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het volgende staat op onderstaande site: "Voldoet de foto aan de eisen wanneer iemand met een hoofddeksel (sjaal, pet, hoofddoek, etc.) op staat? Neen. het hoofd moet onbedekt zijn. De regelgeving houdt echter rekening met uitzonderingsgevallen op medische, godsdienstige en levensbeschouwelijke gronden (artikel 28 PUN, art. 42. PUB, art. 40 PUNA en art. 17 PUKMar). Het is aan de uitgevende instantie om vast te stellen of in deze gevallen sprake is van een uitzonderingsbepaling." M.a.w. een hoofddoek is op grond van godsdienstige redenen toegestaan.

Ja,want een andere man mag hun haren niet zien. Fotograaf is meestal n man,en als ze op t stadhuis komen lopen ze de kans dan een mannelijke ambtenaar hen helpt en hen zonder hoofddoek ziet(de foto) alleen hun eigen man mag hen zonder hoofdoekje zien.

Ja, dat kan. Ze tekenen dan een verklaring dat ze die hoofddoek om religieuse redenen dragen. Alles wat je gezicht bedekt, is op een paspoortfoto verboden. Een boerka dragen op je paspoortfoto mag dus niet. Je moet zelfs oppassen voor je haar! Een hoofddoek mag weer wel. Waar het op de pasfoto om gaat is de ooraanzet. Trek een denkbeeldig lijntje langs je oor van je oorlel tot je oorschelp, dat is je ooraanzet. Je hoeft niet echt je oor op de foto te kunnen zien maar wel je gezicht van oor tot oor. Kijk naar de foto’s: de vrouw met de krullen heeft net twee haarlokken die over de zijkant van haar gezicht vallen. Dus over haar ooraanzet. Die is dus onzichtbaar. Het meisje met de hoofddoek heeft wel een duidelijke foto met ooraanzet. Wie zal haar foto over moeten doen? Precies, de vrouw met krullen.

ja,want mannen mogen haar haar niet zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100