Hoe kan het dat een ''aparte'' naam in het Nederlands echt niet kan maar in het engels heel leuk/normaal klinkt.?

In Amerkia kunnen ze er wat van ...: het geven van een aprte naam aan hun kroost: Apple, FifiTrixibell,Heavenly ,Blue Angel.....allemaal heel leuk en Apple in het engels vind ik helemaal leuk voor een kind...maar in Nederland je kind Appel noemen vind ik te ver gaan, waar de ligt de grens dan? En waarom klinkt dat in het Engels wel heel leuk?

Weet jij het antwoord?

/2500

De grens ligt even bij de mensen die jij kent, ik ken iemand in Nederland die Harley Davidson als voornaam heeft.

Een collega van mij heet Peer. Welliswaar een afgeleide van Peter, maar toch.....Peer.

mijn nichtje heet heaven en dat vind ik leuk klinken hoor..

Het is gewoon gewenning. Wanneer een bekend persoon zijn kind een aparte naam geeft, hoor je het opeens veel vaker om je heen. Vlinder bijvoorbeeld. Was tien jaar geleden onmogelijk. Zo ook met Sterre, Jip, Puck, Bloem Er zijn veel landen waar leuke, aparte namen voorkomen. Regen, water, storm, rots enz. Als je het vaak genoeg hoort, gaat het vanzelf leuk klinken.

Voor ons klinken al deze namen heel erg leuk, omdat wij Nederlands zijn, en deze namen dus buitenlands klinken. Maar het is echt niet zo dat alle Amerikanen dit soort namen geweldig vinden klinken, want zij horen het in hun eigen taal, en dus heeft de naam gelijk een betekenis. Overigens zijn de meeste namen die jij noemt gegeven door een Amerikaanse sterren/beroemdheden, die toch ook graag op hun manier willen blijven opvallen. Namen geven blijft altijd iets heel persoonlijks. Ook hier zijn er mensen die hun kind Storm noemen of Tijger of iets dergelijks. Niet iedereen vindt dat mooi, maar er blijven altijd mensen die hun kind graag een naam geven die opvalt, of die je zelden hoort, zodat het kind iets unieks heeft.

Zo was er een Amerikaan die zijn dochter Maastricht wilde noemen. Dat is daar kennelijk ook al gewoon. Chelsey en zo. In het Engels....als ik erbij nadenk vind ik het net zo goed stom om een kind naar een stad of een streek te noemen, of een vrucht. Maar het is niet onze eigen taal, dus gaat het min of meer vaag langs je heen. Er zijn in Nederland regels voor de naamgeving. Vast te vinden via Google, en we zijn daaraan natuurlijk ook gewend.

Zelf vind ik Engels mooier en eleganter klinken dan Nederlands.Misschien vind je dat zelf ook.Het zal misschien ook een kwestie van gewenning zijn. We hebben trouwens wel Karel Appel:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100