wat gaat er gebeuren wanneer er teveel mensen zijn?

t aantal mensen op aarde blijft snel stijgen..wanneer raakt t te vol en hoe zullen we dat gaan merken en oplossen?

Toegevoegd na 23 minuten:
volgens de wereldbevolkings-teller worden er veel meer geboren dan er sterven,en t aantal mensen groeit flink..meer mensen zullen zich weer vermenigvuldigen,dus ik denk dat t op een gegeven moment wel héél snel zal gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De natuur zal waarschijnlijk altijd "ingrijpen" als er teveel mensen op deze wereld zouden zijn. Teveel mensen produceren van van alles teveel en zullen ons milieu overbelasten. En we zullen bijvoorbeeld gaan wonen op plekken waar we niet kunnen wonen, hoe creatief we daarin ook zijn, we zullen voedsel moeten produceren ten koste van het milieu, we zullen dieren uit hun natuurlijk habitat verdrijven enz. Uiteindelijk zullen er dingen gebeuren zoals natuurrampen, maar ook natuurlijke milieus die uit balans raken(denk aan bepaalde bacteriën die resistent worden, besmettelijke ziekte die uitbreken enz) dat het evenwicht door de sterfte van enorme groepen mensen weer in balans wordt gebracht. Helaas is dit nog meer een van de minst erge scenario's. We zijn de aarde aardig aan het overbelasten, maar ik denk dat ze ook zal terug "reageren".

Wat is vol? Er is nog zoveel plek op deze wereld, dat er nog voldoende mensen bij kunnen komen. Je kunt oerwouden omhakken, zeeen droogleggen en ze vervolgens volbouwen met huizen. Als je het op die manier bekijkt, is er nog wel voor 3 keer zoveel mensen als nu, plek op de wereld. Maar ik snap natuurlijk wel wat je bedoeld. Er zijn veel mensen op deze wereld. Er worden er veel geboren en er sterven er ook weer veel. Voor zover ik heb begrepen, heeft de wereld op dit moment met vergrijzing te maken. dus zal er weinig sprake van groei zijn. Ik denk dat alles wel in evenwicht zal blijven en dat de echte groei eruit is.

Er zal niks gebeuren veel mensen gaan ook dood. Het aarde zal niet vol raken. Wees maar niet bang. Misschien doen ze 1 kind per familie. Net als in waar was dat ook alweer in China ofso...

Wanneer de wereld nog zolang zou voortbestaan dat het 'echt' te vol raakt krijg je vanzelf een pandemie. De sterke overleven, de zwakke niet. Zo houden opfokschuren zich al jaren in evenwicht.

Kijk b.v. naar Nederland: en naar veel westerse landen: gezinnen worden gemiddeld veel kleiner. Mensen voeren wel allerlei redenen aan die soms niks met overbevolking te maken hebben, maar feit is dat in landen met overbevolking er een soort aanpassing plaatsvindt. Maar desondanks, mondiaal gezien, zijn er zo langzamerhand wel erg veel mensen. De natuur doet zijn best: hier en daar een ramp, en een pandemie zal de rest wel doen. Wij mensen moeten niet denken, dat we alles in de hand hebben. Ook emigratie zal meer plaatsvinden naar minder prettige oorden, qua water en temperatuur.

Ellende, hongersnood,rellen,opstanden en daarna oorlogen met veel slachtoffers. Mochten er daarna nog overlevenden zijn,dan is er weer een poosje ruinte,totdat alles weer opnieuw begint,want de mens leert niets van het verleden.

We zijn nu al met teveel mensen op dit bolletje en we hebben er al een grote puinhoop van gemaakt. Uiteindelijk gaat de mensheid aan zichzelf ten onder. Dat zal gebeuren door ziektes, rampen, oorlogen, enz.

Daar zijn al veel boeken over volgeschreven, zie link voor 'n voorbeeld... Normaal gesproken, in de natuur, komt er vanzelf een ziekte die de overpopulatie terugdringt. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat b.v. de Mexicaanse Griep een voorbeeld van zo'n regulerende ziekte had kunnen zijn. Deze griep kan alleen zo wereldomvattend worden, omdat er zo veel mensen zijn die steeds met elkaar in contact staan. De mensheid heeft door de medische wetenschap, deze vorm van natuurlijke regulatie grotendeels uitgeschakeld. Er zijn nu al veel meer mensen op de aarde dan goed is voor het natuurlijke evenwicht. Wat er gaat gebeuren als de grens echt bereikt is en de aarde uitgeput raakt, hangt sterk af van de welvaart in de landen met overbevolking: op de ene plek zullen mensen dood gaan van de honger en van ziektes, op de andere zullen ze het wel overleven maar flink op elkaar gepakt (bijvoorbeeld met nieuwe voedselbronnen), op de derde plek zal de wetenschap manieren zoeken om de mensheid buiten de aarde door te laten groeien, op weer een andere plek zal er paal en perk gesteld worden aan het aantal kinderen dat we mogen krijgen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Make_Room!_Make_Room!

Het voedsel zal opraken, mensen gaan elkaar opeten. Survival of the fittest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100