Is consumentenreclame belangrijk voor de samenleving?

Is reclame belangrijk voor de mensen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet voor de samenleving, wel voor de fabrikant, die dient zijn producten af te zetten.

voor de vrije markt economie, dus ook voor ons.

Naar mijn idee is reclame helemaal niet belangrijk, maar hoogstens irritant. vooral die folders in de brievenbus.

In mijn ogen zou ik ook prima kunnen functioneren zonder lastig gevallen te worden door reclamefolders in de bus en reclameblokken op de TV.

Indirect wel de fabrikant wil verkopen, maakt reclame, jij koopt het produkt, er is vraag naar dus is er werkgelegenheid.

Alleen voor héél speciale aanbiedingen vind ik reclame interessant. Meestal wekken reclames mijn irritatie op, en kunnen de makers ervan erop rekenen dat hun boodschap een averechts effect heeft. Niet alleen bij producten (frisdrank, hypotheken, aftershave), ook bij meer ideële doelen (Wakker Dier, Goede doelen in je testament).

Wat mij betreft niet. Anderen zullen zeggen: hoe meer afzet, hoe beter de werkgelegenheid en dat is goed voor de economie. Maar ik ben voor consuminderen. Dat wat ik nodig heb weet ik toch wel te vinden. Daarom wil ik ook absoluut geen reclame in mijn brievenbus. Ik snap echt niets van al die soorten, merken, types, etc. van hetzelfde produkt, zoals met sjampoo's. Nee! Ik zou liever weer een vast bedrag aan kijkgeld gaan betalen, als ik daardoor af zou zijn van die irritante reclamespots.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100