Hoe kun je het beste afscheid nemen van veel mensen tegelijk?

Toegevoegd na 6 minuten:
Als je bijvoorbeeld voor een paar jaar naar het buitenland gaat!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben nooit zo lang weg geweest maar toen ik voor 5 maanden weg ging, heb ik eerst een avondje bieren met vrienden en goede kennissen gehouden en op die manier massaal gedag gezegd, en de avond voor ik weg ging een avondje intiem bij mij thuis voor mijn meest dierbaren. Op die manier kon ik het meer amusante afscheid scheiden van het wat meer intieme en toch wel emotionele afscheid.

Met een feestje natuurlijk, lijkt me voor zich spreken...

Een afscheidsfeestje of een afscheids mail, ligt er aan hoe persoonlijk je wilt afscheid nemen.

Als je op een feestje als (een van de) eerste weg wilt gaan en je hebt geen zin om van iedereen één voor één afscheid te nemen, dan zeg je tegen de groep "Ik ga jullie niet allemaal zoenen, maar ik ga er nu vandoor, dus nog een pretiige avond en gedraag je netjes als ik er niet meer ben, hè!" Toegevoegd na 12 minuten: Na de nuancering die je bij je vraag hebt aangebracht zou ik zeggen geef een leuk feest in de stijl (muziek, eten, drank, decoratie) van het land waar je naartoe emigreert. Maak er een video van en stuur die daarna op DVD naar je meest dierbare familie en kennissen.

Iedereen bij elkaar trommelen, een soort afschijdsfeestje. Er een leuke dag/avond van maken, dan iedereen een knuffel geven en vertrekken.

Toen wij gingen emigreren hebben wij een afscheidsfeestje gegeven voor onze dierbaarste vrienden. Tapas eten in een restaurant en daarna lekker dansen. Wanneer je het zelf gaat organiseren ren je de hele avond en heb je voor niemand tijd, maar op deze manier heb je ook tijd om met je gasten te praten, zeker als je de groep niet te groot houdt.

Het is moeilijk om te bepalen hoe jij afscheid van iets moet nemen. Je moet het zelf bepalen hoe je het wil doen en wie je het allemaal wil vertellen je bent namelijks niets verplicht om het aan iedereen te vertellen dat bepaal je zelf. als je niet iedereen wil vertellen dat je afscheid neemt is dat je goed recht

Dat ligt er aan of je geld hebt voor een feestje. Of dat je een bijeenkomst organiseert waar mensen zelf drank en hapjes meebrengen. Dat ligt aan de verhouding die je met mensen hebt. Of het belangrijk is om ze persoonlijk allemaal te zien. Het ligt er aan wat de mogelijkheden zijn voor toekomstig contact etc. etc.

Toen wij voor 4 jaar naar het buitenland vertrokken hebben we een afscheidsfeestje gehouden. Gezellig met muziek en dansen, hapjes en drankjes en iedereen die je graag nog ziet voor je vertrekt. Tip: geef aan dat je geen kilo's drop en potten pindakaas mee gaat nemen naar het buitenland maar vraag b.v. een kleine bijdrage voor een goed doel in je nieuwe land. Toen we na 4 jaar terugkwamen, hebben we uiteraard ook een aanscheidsfeestje gehouden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100