Als een brief niet op tijd aankomt, kun je dan het postbedrijf aansprakelijk stellen?

Ik heb een belangrijke brief ontvangen van het UWV op 22 maart maar de brief was gedateerd op 11 maart.
Ik moest reageren voor 18 maart en kon dat dus niet op tijd doen.
Nu is mijn vraag: kun je het postbedrijf aansprakelijk stellen voor de schade die daar uit voort komt?
En dan wel met een kans van slagen natuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verzender is aansprakelijk voor de verzending. Jij kunt tegen het UWV zeggen dat je de brief pas op 22 maart hebt ontvangen en het UWV aansprakelijk stellen voor de schade. Als het UWV schade heeft geleden kan het UWV de schade verhalen op het postbedrijf, als dat mogelijk is op grond van de algemene voorwaarden. Jij kunt/hoeft het postbedrijf niet aansprakelijk te stellen.

Zou kijken naar de stempel van verzendig in eerste instantie, staat die b.v. op 20e dan hebje een geldig bewijs voor het UWV dat de post fout is geweest en niet jij.

Ik zou in eerste instantie het UWV op de hoogte stellen van het feit dat je die brief te laat hebt binnen gekregen en vragen of je nog een paar dagen de tijd krijgt om te reageren. Mocht dat niet kunnen zou ik proberen het postbedrijf aansprakelijk te stellen voor de geleden schade; al kan ik me niet voorstellen dat je iets vergoed krijgt. Er zal wel iets in de algemene voorwaarden van het postbedrijf staan in de trant van: wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor post die te laat bezorgd is.

ja

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100