Zal linkshandigheid ooit "uitsterven" aangezien er zoveel meer rechtshandigen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oorzaak van linkshandigheid is onbekend, al lijkt erfelijkheid wel een rol te spelen. Dit is echter nooit bewezen. Indien dit het geval is kun je er van uitgaan dat het op den duur (zullen heel veel jaren overheen moeten gaan) uit zal sterven. Maar natuurlijk nooit helemaal, denk maar aan de mensen die geen goede rechterhand hebben, of die verliezen bij een ongeluk. Overigens is naar schatting 10 tot 15 procent van de mensheid linkshandig en komt het vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Volgens mij niet het zal altijd 80-20 zijn,dat is het nu en was het 30jr geleden ook al

Nee dat geloof ik niet. Het zit in je genen. Vroeger werden mensen gedwongen rechts te schrijven en anders kreeg je de lineaal over je vingers. Ook daarna werden er nog steeds linkshandige geboren. Ook nu proberen ze linkshandige kinderen toch rustig te dwingen rechts te leren aanpakken en schrijven (kleuterschool) omdat ze dan schijnbaar nog 2 kanten op kunnen. Lukt dit niet dan zijn ze linkshandig. Ook mijn zoon is linkshandig. En was ook prettig bij het voetballen! Dus geloof nooit dat ze uit zullen sterven.

Nee nooit... Het kan wel uitsterven als je kijkt naar de linkshandigen die nu leven, maar ik voorspel je dat er elke dag weer nieuwe linkshandigen geboren worden...

Weet je wat ik laatst hoorde? Dat mensen die linkshandig zijn meestal de helft zijn van een tweeling. Het andere vruchtje is dan vaak al in een vroeg stadium gestorven. Grappig hè?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100