Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mag een politiepaard niet bontkleurig zijn?

Ik las bij de voorwaarden van een politiepaard dat alle kleuren welkom zijn, behalve bontkleur. Waarom is dat? Worden die in zekere zin niet of minder serieus genomen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bonte paarden trekken de aandacht. Aangezien ze vrijwel altijd dezelfde ruiter hebben kan dit bij een volgend weerzien te gemakkelijk tot een vergelding leiden. En ze lokken doordat ze opvallend zijn eerder uit tot vandalisme.
Het is dus voor de veiligheid.

Ook een reden is dat bij het formeren van bijvoorbeeld een ere-escorte het beter staat als alle paarden er zo gelijk mogelijk uit zien. Dus zoekt de politie vooral naar bruinen, zwarten en vossen, zonder opvallende aftekeningen.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Rieneke1
10 jaar geleden
Dat lijkt me een heel goede verklaring, +

Andere antwoorden (1)

Het is vermoedelijk vanwege de rust die een paard moet uitstralen. Bontkleurig lijkt mij wat onrustig. Het paard kan dan wel rustig zijn, maar het oog wil ook wat. Ten overvloede heeft een oud politie medewerker mij verteld, dat in Groningen veelal bruine Gelderse paarden worden ingezet. Koudbloed of halfbloed is het rustigst.
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding