Wat betekend spijt?

De vraag zegt het al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat je iets wat gebeurt is, en waar je invloed op hebt uitgeoefend, liever niet had zien gebeuren.

Google is your friend: spijt de; v(m) besef dat men iets niet had moeten doen; berouw: ergens ~ van hebben || allerlei moeilijkheden ten ~ ondanks  spij·ten speet, h gespeten verdriet veroorzaken; berouw hebben van: het spijt me erg voor je

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woo...

Spijt gaat over iets wat je eigenlijk liever anders had gedaan.

Bronnen:
http://www.thebecompany.nl/spijt.htm

Spijt betekent, dat je wilde dat het niet was gebeurd. Het is minder zwaar dan berouw. Spijt is dat je inziet dat iets niet zo verstandig was wat je deed.

Spijt is een inzicht dat je vertelt dat als je de kans opnieuw zou krijgen het anders zou doen, of het reeds gedane nu zou laten.

Spijt is niks anders dan een ervaring hebben opgedaan,waarvan je laterna zou willen dat je anders beslist had.Hopelijk leer je van zulke beslissingen en kom je er sterker uit.

Spijt is als je dat wat je gedaan hebt niet had willen doen!

als je wenst dat je niet gedaan hebt wat je deed OF dat je iets niet gaddan hebt wat je wel had willen/moeten doen. (Ik heb bijvoorbeeld spijt dat ik niet doorgestudeert heb).

Spijt is het gevoel dat je krijgt als je iets hebt gedaan, wat je eigenlijk (achteraf) liever niet had gedaan. Op zich is het een nogal nutteloos gevoel, want de dingen veranderen er niet door. Wel kan spijt je er aan herinneren wat je eigenlijke verlangens zijn, wat je wel wil. Daar kun je wat mee. Als je er spijt van hebt dat je tegen iemand hebt gejokt, betekent dat misschien dat je eigenlijk een eerlijk mens wil zijn, of op een oprechte manier met mensen wil omgaan. Dat helpt!

Spijt is zien dat je het toen beter anders had kunnen doen, meer niet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100