Kerk en staat zijn gescheiden. Moet de staat zich dan inmengen in de discussie rond hostie's en homo's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat moet niet. Laat de de conservatieve deel van de kerk en het dwaze deel van de homo's het maar lekker zelf uitvechten. Als je als homo bij zon'n achterlijke club wil behoren, dan moet je je niet ergeren aan de spelregels.

Je geeft het al aan. "Kerk en staat zijn gescheiden". Waarom zou de staat zich dan mengen in zaken van de kerk?

In dit geval is er sprake van discriminatie en dat mag niet. Natuurlijk is er de scheiding van kerk en staat, maar ik vind dat er uitzonderingen zijn. Ik vind dat het bespreekbaar moet zijn en dat de staat eventueel zou kunnen bemiddelen of adviseren. Het is een maatschappelijk belang. Daarnaast is het toch echt niet de taak van de staat om een oplossing te forceren of op te dringen.

Dat wil niet zeggen dat de kerk boven de wet staat. Als kerken de rechten van homo's schenden moet er tegen worden opgetreden. Vrijheid van godsdienst wil niet zeggen dat alles geoorloofd is zolang het met een religieuse saus is overgoten.

Kerk en staat zijn niet gescheiden... De paus zegende Mussolini de oorlog... Nee hoor dat is niet gescheiden... En daarom mengt de staat zich hierin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100