Wat moet je doen als je een racistische mail ontvangt van iemand die je te vriend wil houden?

Een gescheiden goede vriend van mij heeft een sinds een half jaar een nieuwe vriendin. Hij is licht begaafd. De nieuwe vriendin forward mails van anderen met racistische grappen en gezellige, schone, mooie beelden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Hoe moet ik mijn vriend aan het verstand brengen dat dit racistisch is en wat hij moet doen, zonder zijn nieuwe vriendin te verliezen? En zonder dat ik mijn vriend verlies.

Weet jij het antwoord?

/2500

wat je vooral niet moet doen als je het gaat vertellen is kwaad worden. dan heb je inderdaad kans dat hij jullie vriendschap verbreekt. rustig vertellen dat je gezien hebt dat ze racistische grappen maakt en dat jij het je erg aantrekt en niet prettig vind. je kunt het uitprinten/opslaan in je telefoon ofzo om het eventueel te laten zien, mocht hij erom vragen. als hij het zelf ook niet leuk vind wat ze doet is het verder aan hem wat hij doet met zijn nieuwe vriendin, dat kan alleen hij voor zichzelf beslissen. hoelang jullie al vrienden zijn weet ik niet, maar als jullie vriendschap ook voor hem heel belangrijk is, zal hij niet snel jullie band verbreken, lijkt mij. rustig blijven en vooral niet kwaad/boos worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100