zijn de V&D en de C&A te vergelijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze hebben allebei kassa's

Het zijn allebei familiebedrijven. V&D is echter een warenhuis met een veel ruimer aanbod dan C&A dat zich vooral richt op kleding.

ja, maar in de C&A kun je niet eten, dus eigenlijk ook weer niet.

Vandaag ben ik toevallig in Eindhoven in zowel de C&A als de V&D geweest (jaaaah, ze zijn er allebei in ons prachtdorp :P). Apart van het feit dat de namen allebei een ampersand bevatten en zodoende enigszins oppervlakkig op elkaar lijken, zijn het toch heel verschillende ketens. De C&A is m.i. meer op de budgetportemonee gericht. Het aanbod is, zoals reeds aangekaart, voornamelijk kleding. De V&D heeft een veel rijkere assortiment; zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de kleding overstijgt dat van de C&A. Echter, de V&D kan zeker meedingen voor dezelfde budgetportemonee als de C&A. Naast de kleding heb je veel andere soorten producten. Om een lang verhaal kort te maken, JA, de V&D en de C&A zijn zeker te vergelijken. C&A is budget. V&D is middenmoter tussen de C&A en de Bijenkorf (die ook in Eindhoven is!!! :P).

C & A is een kledingwinkel en V & D is een warenhuis. Los van de vele overeenkomsten (ze hebben allebei deuren enz.) zijn ze dus NIET te vergelijken. Ze opereren op een volledig andere markt en staan bloot aan volledig verschillende marktinvloeden.

Natuurlijk kun je ze vergelijken: er zijn namelijk overeenkomsten en er zijn verschillen. Maar om tot een goed vergelijk te komen zou je wat specifieke eigenschappen van de beide warenhuizen moeten vergelijken, want anders is er geen beginnen aan. Denk hier bij aan opzet, resultaten, uitstraling, klanten, assortiment, etc.

Nee, alleen al de rechtsvorm niet, C&A is lange tijd een CV geweest (tegen woordig is het een Zwitserse Holding AG) en V&D een NV. Daarbij is voor zover ik weet, C&A de enige verschijningsvorm, en heeft de V&D meerdere takken in zich zoals Huunkemoller, la Place, Praxis etc. Daarbij qua inhoud lijkt de Hema meer op de V&D alhoewel die minder het shop in shop idee hebben, maar het artikel bestandd komt meer overeen.

Nee het zijn net broers en zussen. Ze hebben beide zelfde bloedgroep..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100