Is een uitkering een oplossing?

N.a.v. een eerdere vraag, waarin ik de vraagsteller aanraadde om te gaan werken i.p.v. de hand verder op te houden waren er nogal wat mensen die over mijn antwoord heenbuitelden.

Naar mijn mening is de overheid niet geintresseerd in mensen die hun eigen broek ophouden, want die zijn zelfstandig en niet te onderdrukken, maar wil de overheid mensen zo afhankelijk mogelijk houden. Dat is ook wat overheersende/misbruikende mannen doen met hun vrouwen.: afhankelijkheid creeeren is 'the name of the game'. De Nederlandse politiek haat zelfstandige mensen: ze duwen de subsidie en uitkeringen desnoods door jouw strot.

Je levert door het accepteren van een uitkering jouw hele hebben en houwen in. Als je dat kan voorkomen dan win je verdraaid veel: je eigenwaarde, de beschikkingsbevoegdheid over je eigen zaken.
Als je een uitkering ontvangt is dat niet genoeg om van te leven en altijd een pietsje teveel om van honger dood te gaan. Mensen die zo over ond sociale vangnet juigen hebben genoeg geld om er nooit toe veroordeeld te worden.

Als je een uitkering krijgt, dan mag een ambtenaar zomaar binnenkomen en je wasmand controleren, mischien heb je vannacht een gast gehad...

Als je dit zo beschouwt, dan moet toch - uitzonderingen daargelaten - een advies altijd luiden, ga werken en hou je eigen broek op. Eens of oneens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een uitkering is als een vangnet. Net zoals trapezeartiesten gebruiken in het circus. Het is niet de bedoeling dat het gebruikt wordt maar als toch een keer de nood aan de man komt, is het daar. Veilig gevoel! Een mooi instrument voor diegene die echt pech hebben, en een uitgelezen kans voor types die er misbruik van willen maken….

Een uitkering is niet altijd een oplossing. Maar soms kan het niet anders, mensen die al lang uit de arbeidsmarkt zijn komen vaak moeilijk aan een baan. ook mensen die ouder zijn komen vaak leeftijd discriminatie tegen, het mag wel niet maar toch gebeurd het. Vrouwen die nog kleine kinderen hebben willken ook vaak thuis blijven om hun kinderen op te voeden daar is een uitkering soms de enige oplossing. Voor ieder geval moet gekeken worden wat de beste oplossing is. Je moet in het leven proberen om op eigen kracht te overleven maar soms kan het niet anders. Met een uitkering verlies je we een hoop privacy daar heb je gelijk in .

Zoveel te meer mensen een uitkering hebben (en dan heb ik het in het in het hele stuk over mensen die in staat zijn te werken) , zoveel te meer belasting ik moet betalen, want het geld moet ergens vandaan komen. Dat mensen stevig gecontroleerd worden of ze terecht een uitkering hebben, hoort daarbij. De wasmand napluizen gaat erg ver, maar controle mag er best zijn. Dat een (normale)uitkering te weinig is om van te leven bestrijdt ik, de meeste mensen die grote moeite hebben om er mee rond te komen hebben door omstandigheden vaak een verminderde uitkering, die hebben het wel moeilijk. Het is misschien keihard, maar een uitkering is er voor de noodzakelijke dingen, niet voor de extra's. Daarbij is het bedoelt als tussenoplossing, en niet om jarenlang van te hebben. Wel vind ik dat er ook wel zaken soepeler zullen mogen. Bijvoorbeeld een alleenstaande ouder hoeft van mij niet 40 uur per week aan het werk. Beter zou zijn om, als die persoon werkt een deel van het geld te houden (vroeger was dat een kwart van wat je verdiende) en de rest aan te vullen. Dus niet zoals nu dat je als je 20 uur werkt je alles in kunt leveren. Dus: stimuleren om te werken, als iedereen zijn/haar steen bijdraagt blijft er ook meer over voor diegene die het echt nodig heeft.

Een uitkering is een NOODoplossing voor wie niet voor zichzelf kan zorgen. Dat kan tijdelijk zijn, bij ziekte of bijstand, of langdurig, bij volledige arbeidsongeschiktheid door bijvoorbeeld een handicap. Een uitkering MAAKT je niet afhankelijk, je krijgt een uitkering OMDAT je al afhankelijk BENT. Van anderen, en in het NEderlandse geval dus van de stat, omdat het helpen van elkaar hier volledig geïnstitutionaliseerd en geanonimiseerd is. Het sociaal vangnet dat we in Nederland kennen, vervangt de noodzaak om te bedelen of bij de kerk of het armenhuis om steun te vragen, of gewoon te sterven - de situatie van vroeger eigenlijk. Dat we daarin soms een beetje doorgeschoten zijn, en hier en daar het kind met het badwater hebben weggegooid waardoor mensen met een uitkering daar vaak ook volledig van afhankelijk BLIJVEN (de armoedeval) is eigenlijk onvermijdelijk, maar wel een punt van aandacht voor de toekomst. Want het aantal mensen groeit, zeker wanneer er niet meer werk is voor iedereen. Natuurlijk vallen daar slachtoffers bij, en die zullen er blijven vallen, altijd en in elke situatie. Maar er zullen altijd mensen blijven die gewoon onmogelijk hun eigen kostje kunnen verzorgen. Daar moeten altijd bestaansmiddelen voor blijven, en liefst een beetje ruimer dan nu. Zolang er echter nog veel te veel varkens uit die trog eten, zal het nooit een vetpot worden. Daarom blijft het devies altijd : wie kán werken, móet ook werken. De uitkeringscontrole die je noemt ken ik overigens alleen van de bijstand; de 'aalmoes' voor mensen die in principe tijdelijk geen andere middelen van bestaan hebben, en waar vrij eenvoudig mee gefraudeerd kan worden, dat dan ook op grote schaal gebeurt. De gehandicapten in mijn vriendenkring hebben een in mijn ogen tamelijk riant inkomen (maar gekke dingen kun je er niet van doen nee) en worden nergens op gecontroleerd ofzo.

Natuurlijk is het altijd beter om zélf te werken voor je inkomen. Maar ik vind het een goede zaak dat we voorzieningen hebben voor mensen die dat niet kunnen. Daarbij zou ik wel wat dingen willen veranderen: méér controle, niet om mensen afhankelijk te houden, maar simpelweg omdat het een trieste realiteit is dat er misbruik wordt gemaakt van het systeem. En dan mogen wat mij betreft de terechte uitkeringen best omhoog, om de mensen die het ect nodig hebben een beter bestaan te bieden. Die twee zijn wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben ervan overtuigd dat als alléén de mensen die het écht nodig hebben een uitkering krijgen, we zoveel besparen op de onterechte uitkeringen die nu worden toegekend dat we zonder de lasten voor werkenden te verzwaren de uitkeringen kunnen verhogen. Waar ik trouwens ook erg voor ben, is werkverschaffing. In verschillende gemeentes zijn daar al proeven mee gedaan, bijvoorbeeld als er veel seizoenswerk beschikbaar was. Tegen alle mensen die bijstand aanvroegen werd gezegd: "gefeliciteerd, u hoeft niet in de bijstand, want we hebben een baan voor u." Een groot deel van de aanvragen werd ingetrokken. Dat waren dus frauduleuze aanvragen, een bijstandsuitkering is immers bedoeld voor mensen die écht geen baan kunnen krijgen en die écht niet zonder de uitkering kunnen. En blijkbaar was dat in die gevallen niet het geval.

Een uitkering ZOU altijd maar een tussentijdse stimulans moeten zijn om snel weer in het arbeidscircuit te komen. Zoniet krijg je uitzichtloze situaties waar men juist niet van honger omkomt en in een neerwaarste menatle spiraal terechtkomt. Belangrijk is zo snel mogelijk mensen coachen, begeleiden naar een nieuwe job,liefst met vooropleiding .Iedereen heeft hier baat bij zonder onderscheid. Zoniet krijgt men een berusting in het aanvaardingsproces en kansarme generaties, zoals dat nu al bestaat in bepaalde regio's van Europa. (zuid-italie en zuid- spanje, wallonie, correze in frankrijk en wales(uk)

Er is geen advies om maar een uitkering aan te vragen. Zo simpel is het niet eens om een uitkering te krijgen. Een uitkering krijg je niet zomaar. Als je in staat bent om te gaan werken en er geen andere factoren zijn die je belemmeren om te gaan werken, als er werk is wat je aan kan nemen, dan krijg je geen uitkering. Een uitkering is een tijdelijke uitkomst waarbij het de bedoeling is dat je (weer) zo snel mogelijk op de arbeidsmarkt terecht komt. Je zult hier ook al je medewerking aan moeten verlenen. Een uitkering is op zich niet te weinig om van te kunnen leven. Van een uitkering kun je in principe jezelf in je basis primaire behoeften voorzien. Daarnaast heeft iemand met een uitkering het beter dan iemand die net boven het minimum zit en hiervoor werkt. Iemand met een uitkering heeft zo ook recht op extra voordeeltjes. Denk aan bijzondere bijstand, minimabeleid, een reductiefonds, kwijtschelding van gemeentelijke belasting en de waterschapsbelasting e.d. Daarnaast mag een ambtenaar niet zomaar binnen komen om je wasmand door te lichten. Hier moet echter wel degelijk een gegronde reden voor zijn dat dat nodig is. Er blijven ook altijd dingen die zij niet in mogen zien.

Helemaal mee eens!!! Wat de zaak nog bemoeilijkt is dat de uitkeringsfabrieken niet echt geinteresseerd zijn in je ontplooiing als zelfstandig mens. Ze besteden dat uit aan reintegratiebedrijven, die ook niet echt geinteresseerd zijn en gewoon hun 6000 euro incasseren of je nu een baan, een baantje of een waardeloos baantje vindt. Altijd proberen uit handen van de uitkeringsverstrekkers te blijven.

Beste mensen IK heb een uitkering. WAJONG En ik zou HEEL graag willen werken. Alleen zie ik niet in HOE ik dat voor elkaar moet krijgen... Geloof mij, er is geen werkgever die mij hebben wil al ben ik ingenieur.... Voor mij betekend mijn uitkering dat ik mijn studie schuld kan afbetalen, dat ik een hobby kan onderhouden en af en toe nieuwe kleding kan kopen. Is het een uitkomst. Ja!!! Zo ben ik niet geheel afhankelijk van wat mijn echtgenoot binnen brengt. En dat vindt ik wel zo fijn.

Ja een tijdelijke wel.Zeker weten,maar een oplossing in de zin van echt een oplossing ,is wat anders.En wat is dan echt?Een nieuwe toestand die jaren en jaren meegaat en waarmee de standvastigheid ervan bevestigd en gegarandeerd is.En die nieuwe situatie bekomt men door een opleiding en een proefperiode !Met geloof en vetrouwen in je deskundigheid blijf je op de goede weg. Een uitkering is DAT niet.

Zeg dat eens tegen al die mensen die onlangs op hun bedrijf te horen hebben gekregen dat ze de laan uit worden gestuurd.Ik denk dat je moet gaan lopen.Die mensen hebben gezinnen, huizen,rekeningen te betalen.

"Is een uitkering een oplossing?" Het kan een tijdelijke oplossing zijn; ik wil er wel ff bij zeggen, dat men tijdelijk gelijk een slaaf is; Verder ligt het aan de situatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100