wat is volgens jullie de drijfveer voor vandalisten? En is het gedrag ook op te lossen? Zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Drijfveer: combinatie van verveling met stoer doen (in een groep uiteraard, je ziet zelden iemand in zijn eentje vandalisme plegen). Oplossen: Ja hoor, ze verplicht aan het werk zetten en wel net zo lang tot alle schade is afbetaald. Kan het ons schelen dat ze dan misschien wel 5 jaar elk vrije weekend moeten opofferen. Bezint eer ge begint!

De drijfveer is opgekropte woede en frustraties. De oplossing is moeilijker. Therapie?

Het geeft waarschijnlijk een kick, het is spannend, om andermans eigendom te slopen. En natuurlijk is het ook o zo stoer. Wat je er aan doet? Ze gewoon allemaal ophangen.

Drijfveer: Deels verveling, deels manifesteren' binnen' de eigen groep. Oplossing: Bied ze afleiding in combinatie met ' zero tolerance'

Drijfveer: zeer veel mogelijkheden die bijna altijd terug herleid kunnen worden tot één oorzaak: angst Oplossing: straffen verhogen. Ik kom vaak in Singapore & Hong Kong en zie daar nooit vandalisme. Straffen zijn daar erg hoog en de pakkans is groot.

De drijfveer is gewoon meer aanzien in de groep te verkrijgen en gewoon laten zien dat durf ik wel .En hoe op te lossen door op de scholen er meer aandacht aan te geven. En voor die groepen die al heel vaak met de politie in aanraking zijn geweest gewoon herstel wekzaamheden laten verrichten die door de gemeente worden aangewezen .

Je kan iemand alleen wat leren als je ook van hem wilt leren. Een vandaal staat alleen samen met vandalen. Hij wil niks leren van een vijand (de mensen uit 'zijn' samenleving). Tot 'wij' echt op zoek durfen gaan naar wat de vandaal heeft te bieden voor de samenleving. Met kracht (dat is wel nodig) op zoek naar het prachtige mens achter zijn geweld. Dat geeft pas echt respect... Dat is moeilijk en volgens velen totaal onzinnig. Maar tot die tijd kan je straffen wat je wilt, het maakt de samenleving eerder tot een grotere vijand van de vandaal dan een kleinere. En een vijand wens je ellende toe! En wat zouden wij kunnen leren van een vandaal? Waarom hij alles kapot wil maken en wat hij waarom het liefste sloopt, waar zijn ellende vandaan komt en in hoeverre de samenleving in zijn leven tekort geschoten is...zijn een paar globale voorbeelden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100