Wat is het verschil tussen een ethisch dilemma en een moreel principe?

Ik moet bij zes krantenartikelen verschillende vragen beantwoorden. Een van de vragen is 'wat is het ethisch dilemma?' en een andere vraag is 'wat is het moreel principe?' Ik vind het moeilijk om het verschil tussen deze twee vragen te ontdekken. Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het ethisch dilemma sta je voor de keuze om woorden uit te spreken of handelingen uit te voeren die betrekking hebben op moraliteit en/of de morele principes van meerdere privé personen of bevolkingsgroepen met een afwijkende visie. Met andere woorden, je dient bij het nemen van een beslissing of het uitspreken van een standpunt rekening te houden met de morele principes van anderen doch je weet bij voorbaat dat er bepaalde betrokkenen niet onverdeeld tevreden gaan zijn met de beslissingen die je neemt. Lees ook eens de informatie bij de link over Ethisch dilemma. Bij moreel principe gaat het ook over ethiek maar in ingeval van het nastreven van een moreel principe heb je al een duidelijk standpunt ingenomen. Je bent het stadium dilemma dus al ontgroeid. Lees beide linken eens heel aandachtig en probeer de essentie dan met jouw eigen woorden te brengen. Ga bij twijfel met de resultaten van jouw zoektocht naar de leraar en die zal maar al te blij zijn dat je er op deze wijze jouw aandacht aan hebt besteed. Liefs en veel Succes ermee!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethisch_dilemma
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ethiek

een ethisch dilemma is dat je vanuit je geweten heen en weer geslingerd wordt tussen twee mogelijkheden. Een moreel principe is een vaste overtuiging vanuit je geweten waar je niet vanaf wil wijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100