wat is je straf als je iemand goed in elkaar geslagen hebt bij de rechtbank?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wetboek van Strafrecht Artikel 300: 1 Mishandeling wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie. 2 Indien het feit zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft, wordt de schuldige gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie. 3 Indien het feit de dood ten gevolge heeft, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie. 4 Met mishandeling wordt gelijkgesteld opzettelijke benadeling van de gezondheid. 5 Poging tot dit misdrijf is niet strafbaar.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/300.html

Hopelijk heb je de daad nog niet bij het woord gevoegd. Probeer je te verbazen in plaats van je dood te ergeren, zodat je geen problemen veroorzaakt. Maar sommige mensen kunnen wel het slechtste in je boven roepen. Ga dan lekker uit hun buurt, slechte karma van die mensen! Laat je daar niet gek door maken.

De daadwerkelijke straf word bepaald door de rechter, en zal afhangen van de daadwerkelijke feiten en de achtergrond van de verdachte. Er is wel een maximum-straf voor alle delicten(indien een slachtoffer overlijd of (zwaar) gehandicapt word, dan valt het hoger uit -> strafverzwarende omstandigheden). De maxima zijn als volgt: - Mishandeling: 3 jaar - Zware mishandeling: 8 jaar - Poging tot doodslag: 10 jaar - Poging tot moord: 20 jaar Wat het precies word hangt van de OvJ af, hoeveel je precies krijgt hangt van de Rechter af. Je kan uiteraard ook nog een boete(max. 78.000) of een taakstraf krijgen. Maar wat je precies zou krijgen hangt dus af van de omstandigheden.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%2...

Hier is vooraf geen antwoord op te geven. De maximum straffen zijn al aangegeven, maar de rechter wil alle ins en outs weten waarom het tot deze mishandeling is gekomen. Je kunt bijv. worden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs of verzachtende omstandigheden, maar het kan ook allemaal tegen je gebruikt worden, zodat je een zwaardere straf krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100