Wat te doen bij: een uit de hand gelopen burenruzie, gebaseerd op iets wat 10 jaar geleden gebeurd is en waaraan de ene partij vast blijft houden?

Toen ik een jaartje of 10 geleden voor het eerst in m'n leven op mezelf ben gaan wonen in desbetreffende flat op de 5e verdieping, precies in het midden, wist ik nog niet veel van de geschreven en ongeschreven regels wat betreft "het rekening houden met de medebewoners". De enige ervaring op dat gebied waren de welbekende Zon, Zee en Zuip vakanties die ik in Spanje heb genoten.
Inmiddels weet ik beter, m'n wilde haren kwijt, waar de andere bewoners allemaal begrip voor hebben getoond, (omdat zij ook jong zijn geweest) BEHALVE de buurvrouw die naast mij woont. inmiddels is haar vriend ook lettelijk en figuurlijk achter haar gaan staan. (voorheen kon ik met hem nog wel eens ’n praatje mee maken tijdens de honden uitlaten)
Maar alle andere van de bewoners hebben totaal geen last van mij, wat op zichzelf al best opvallend is als ik midden in de flat woon.

Alles is al ingezet zoals: vele malen politie onterecht aan de deur gehad, 2x opgepakt vanwege een onterechte bedreiging (3 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf), door de klagende partij de wijkagent, buurtbemiddeling én bemoeizorg ingeschakeld (na 8 jaar pas), waar in eerste instantie (na een kennismakingsgesprek) niet aan meegewerkt werd door de beklaagde/slachtoffer, maar omdat de politie nog steeds voor niks aan de deur blijft komen bij de beklaagde/slachtoffer heeft hij nu buurtbemiddeling ingeschakeld, waar nu de klagende partij ineens niet meer aan mee wilt werken.

Dus mijn conclusie: het zit tussen de oren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er blijken altijd mensen te zijn die ruzie met hun buren nodig hebben. Vaak hebben ze al een lange geschiedenis (elders) met ruzies. (Dat is iets wat je wijkagent kan weten). Als dat zo blijkt te zijn kun je het schudden. Ze zullen niet ophouden. Ze leven ervan. Helaas heb ik ook die ervaring. De enige oplossing is vertrek. Dat is pijnlijk, maar nu vreet het aan je, als je weg bent niet meer

Soms helpt het als je je buren een klein beetje tegemoet komt. Dan moet je alleen wel weten wat de klachten zijn. Mogelijk zijn ze al verbaasd als jij voortaan na 21:00 uur de muziek alleen nog heel zacht aanzet. Het is goed als je laat zien dat jij er aan wil werken om de relatie tussen jou en je buren te verbeteren. Nu zit het vast en worden zij alleen maar bozer. Een bloemetje helpt denk ik niet. Een concrete stap misschien wel. Soms is het iets kleins als het opruimen van je vuilniszak. Vaak is het onbegrip. Doordat je niet met elkaar praat kunnen er veel misverstanden ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100