Wat zou de reden zijn voor het toenemende geweld tegen buschauffeurs en hulpverleners?

trend, rage of gewoon stom zinnigheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Egoisme. Je niet kunnen inleven in de ander. Waarom stoppen mensen niet voor een zebrapad? Waarom geven mensen geen richting aan bij het verlaten van een rotonde? Waarom roken mensen op een overdekt perron, terwijl dat niet mag? Waarom zetten mensen hun muziek nog harder nadat iemand erover klaagt? Allemaal hetzelfde: als IK er zin in heb, dan DOE ik dat, en daar heb jij je NIET mee te bemoeien. En als je eigenwijs bent en je er toch mee bemoeit, nou, dan heb je er zelf om gevraagd, toch? Stomme eikel! Dat soort redenaties. Ik vind dat egoistisch.

Verloedering van de maatschappij. Vervagen van waarden en normen. Gebrek aan respect in de meest algmene zin...

Publiciteit en na-aapgedrag. De daders weten dat er een heleboel gelazer van komt in de media en dat vinden ze prachtig.

Sinds begin der tijden is er geweld. Het heeft naar m.i. niets met verloedering van de maatschappij te maken. Het verschil tussen nu en vroeger is dat de media er boven op zit. (zie Wag the Dog)

er wordt aan een incident teveel ruchtbaarheid gegeven, denk maar eens aan de tegelgooiers op viaducten. Zodra er één de krant haalt regent het tegels in de week daarna. mijn advies: keihard aanpakken die lui en niet in de krant of tv zetten.

Er is nauwelijks toenemend geweld (dat is er wel enigszins, en dat komt simpel door de stijgende overbevolking). Wat er echter is veranderd is dat nu alle problemen gemeld worden vanwege een nieuw registratie-systeem bij de 't vervoer. Vroeger werden de meeste problemen helemaal niet gemeld. Nu wel. De oplossing is uiteraard: strengere straffen. Er wordt veel te vaak gekeken naar de geweldplagers. Geef slachtoffers juist voorrang en zorg ervoor dat die geweldplegers niet opnieuw de fout in KUNNEN gaan! Mijn part verplicht de hele dag camera's bij je dragen die alles opneemt wat je doet - noem maar iets. Is zoiets nog niet mogelijk? Jammer dan... Dan blijf je zo lang mooi lekker in de bak zitten.

Ik denk dat het voor een groot deel inderdaad te maken heeft met een betere registratie, én omdat er meer over te horen is in de media, dus het na aap gedrag. Aan de andere kant, ik reis regelmatig met het ov, en de meeste buschauffeurs zijn ook geen lieverdjes. De meeste mensen zijn netjes opgevoed, en gaan niet schelden/slaan bij: door de bocht scheuren met een volle bus, waardoor het levensgevaarlijk is om te reizen; een norse blik terug en wat gegrom als je vriendelijk gedag zegt; deuren die al dicht gedaan worden als je aan het uitstappen bent, want de chauffeur heeft haast - ik hou maar op, ander wordt m'n lijst zo lang. De meeste mensen houden zich in, en klagen hooguit - maar de mensen die zich niet in kunnen houden worden in zo'n situatie wel getriggered. Het is niet goed te praten, maar de chauffeurs mogen ook eens de hand in eigen boezem steken in plaats van met een vingertje te wijzen vind ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100