Leven in vrijheid, kan dit nog?

Is het nog mogelijk om te leven als vroeger in een houten huis, bij het huis een put en een tuin om voedsel te verbouwen en dieren te houden. (uiteraard is het huis en grond betaald met eigen geld)
Zonder dat je rekening hoeft te houden met bv de belastingdienst, verzekeringen e.d

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is in onze moderne westerse wereld niet mogelijk, er zullen in de minder ontwikkelde gebieden nog wel mogelijkheden zijn maar hier niet.

Ik heb een keer een documentaire gezien over een miljonair die zo leefde in de Schotse hooglanden. Ik weet alleen niet of hij geen belasting betaalde. Het is in ieder geval dus mogelijk om zo te leven in het ontwikkelde westen - of het geheel belastingvrij is, ik denk het niet. Tenzij je niet kenbaar maakt dat je er woont natuurlijk. Ga je 'stiekem' een huis bouwen in Schotland, dan kan dat zonder enige vorm van belasting. Maar dat is dan weer illegaal.

Dit kan, maar vereist wel uiterste inspanning om aan alles te ontsnappen. Daarnaast betaal je in Nederland altijd OZB. Er zijn wel mensen die dicht in de buurt van dit ideaalbeeld komen en het met een minimaal inkomen redden. Daarnaast is het raadzaam je ideaalbeeld in dunbevolkte gebieden te bezoeken. Nederland, waar dan ook, is daar geen goede plek voor. Er zijn misschien best landen die, als jij een lap grond koopt, daar geen belasting over gaan heffen. Ik weet van mensen die op deze manier in Zweden wonen, ver van de buitenwereld, in het bos, volledig op zichzelf aangewezen in houten huizen en samen een gemeenschapje hebben dat een hoog niveau van zelfvoorzienendheid heeft. Veel hangt echter van jezelf af: Ben jij goed in staat dingen te leren, altijd oplossingsgericht te denken en de rust zelve te bewaren. Zo had de bewoner van één van de huizen zelf zijn huis gebouwd, maakte hij zelf spijkers in een smidse en moest zijn auto (ja, die had hij) altijd van een heuvel afrijden om te starten. Ja, dat soort inventieve oplossingen heb je dan nodig om te overleven en de westerse mens is daar gewoon niet meer op ingesteld in veel gevallen.

In Nederland is dit niet mogelijk vanwege de ruimte en de regels/wetten, in landen zoals Amerika, Canada, Alaska en andere land waar veel ruimte is is dit vaak eel mogelijk omdat daar mindere regels gelden

het ligt er maar aan wat je "vrij" noemt. ja we leven vrij, van gevangenschap/marteling, hebben een overheid met een vangnet (heb je geen werk, je zal niet sterven, je krijgt geld van ons!) dat is vrijheid, nl. geen angst tot verval, ziekte en dood tot gevolg! er bestaan sektes en geloofsovertuigingen die geen belasting betalen, ómdát ze geloven. misschien noem je dat vrijheid, met geld door je leden bij elkaar gebedeld en gewerkt wordt onroerend goed en land gekocht en daar ga je "in vrijheid" wonen. bhagwan, ook door vele nederlanders vereerd en gevolgd, eerst naar poona (india) en vervolgens naar oregon (u.s.a.) waar een heel groot stuk land gekocht werd, dat bewerkt werd door de leden (voedsel). deze mensen wilden zo vrij zijn, dat ze bijna het dorpje in oregon/u.s.a. overgenomen hadden... of je hebt leden die zo rijk zijn dat ze je maandelijks geld geven (hollywood-acteurs/tom cruise bijvoorbeeld is lid van de "scientology kerk"). wat is vrijheid, dat kan iedereen voor zich invullen, maar de vrijheid die jij bedoelt wordt steeds moeilijker, dat is zeker.

In Nederland kan het eigenlijk niet, omdat het schier onmogelijk is jezelf helemaal te bedruipen zonder enige bemoeienis met de buitenwereld. Maar wanneer je nooit aanspraak maakt op al die rechten en voorzieningen waar je nooit voor betaalt, en ook geen inkomen van de overheid betrekt EN je bezit een stuk geheel eigen grond waarop je op geen enkele manier overlast bezorgd, kun je een heel eind komen. Dat betekent dus ook dat je geen voorzieningen hebt als riolering, gas, water of electra, geen afval mag produceren (want die mag je niet laten verwerken, dat kost geld), geen medische hulp inroepen, geen uitkering of voorzieningen aanvragen als je niet meer financieel of anderszins voor jezelf kunt zorgen, geen kinderen kunt krijgen (want die hebben in dit land bepaalde rechten die je dan niet of zeer moeilijk kunt waarborgen) kortom, je moet je volledig buiten de maatschappij plaatsen. Eigenlijk is dat alleen mogelijk in een klein groepsverband (commune) waar iedereen elkaar verzorgt, waar je in alle levensmiddelen zelf kunt voorzien en nooit aanspraak hoeft te doen op algemene middelen. In de praktijk echter valt dat vies tegen, en vallen dergelijke groepjes met de eerste ernstig zieke of stevige winter alsnog terug op de samenleving, die dan natuurlijk toch vrolijk voor de kosten opdraait. Maar je kunt wellicht vast een beginnetje maken door je computer weg te doen ? Ik herinner me nog één zo'n halve gare van een paar jaar geleden die echter niet helemaal begrepen heeft dat het dan ECHt 'niet de lasten maar OOK niet de lusten" is. (Maar die deed het ook vanuit een andere uitvalshoek ; beslist niet willen werken). http://www.weerwoord.nl/weerwoord/viewtopic.php?t=9964 Toegevoegd na 2 minuten: Buiten Nederland, en vooral ver buiten de bewoonde wereld is het in principe iets makkelijker, maar dan is het ook wel meer 'zelf overleven'. En dan blijkt vaak dat voorzieningen in principe niet GEBRUIKEN (tot je ze nodig hebt....) veel makkelijker is dan ze echt niet HEBBEN. Maar of je dan ook echt in volledige vrijheid leeft ??? Je bent dan vooral bezig met óverleven, en voor andere dingen / idealen blijft er dan verrekte weinig tijd over....

ik denk van niet. Overal moet belasting over betaald worden. Op afval, het recht om ergens te wonen en je moet een adres hebben om gevonden te worden. Daarnaast mag je niet zomaar ergens wonen. Bijvoorbeeld ergens in een bos. Het grond behoort altijd wel iemand toe of is van de overheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100