Waar op internet vind ik de meeste senioren?

Ik wil een soort van klein marktonderzoekje doen onder 60+ senioren. Makkelijk is via internet natuurlijk, maar een andere optie is langsgaan bij tehuizen. Ik heb wat fora bekeken, maar die lijken allemaal niet erg druk bezocht. Heeft iemand een tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.seniorweb.nl/ is een bekende website voor senioren. Daar kan je vast wel mensen uit je doelgroep vinden. Toegevoegd na 1 uur: Natuurlijk kan je ook vragen of de partij 50PLUS wil meewerken aan je onderzoek door bijvoorbeeld de oudere leden te vragen mee te doen. De website van 50PLUS is http://www.50pluspartij.nl/50plus/

Bronnen:
http://www.50pluspartij.nl/50plus/
http://www.seniorweb.nl/

Ik raad je toch aan je doelgroep persoonlijk op te zoeken en uiteen te zetten waarvoor je de interviews wilt hebben. Ouderen zijn nogal achterdochtig of achterdochtig gemaakt, wat niet zo vreemd is. Ze zijn vaak de doelgroep van kwaadwillende sujetten en persoonlijk contact bij voorbeeld via een bejaardensoos of bejaardenhuis kan deze argwaan wegnemen. Je moet je dan wel eerst in verbinding stellen met de directie of de voorzitter, zodat deze je kan introduceren. Dan valt de argwaan weg en heb je meer kans op succes. Toegevoegd na 1 minuut: Via internet zal je maar een beperkte groep kunnen bereiken. Deze groep zal dan ook nog eens niet beantwoorden aan de doorsnee 60-plusser. Toegevoegd na 1 minuut: Via internet zal je maar een beperkte groep kunnen bereiken. Deze groep zal dan ook nog eens niet beantwoorden aan de doorsnee 60-plusser.

De volgende seniorensites kan ik je noemen, www.goedenwel.nl 50plusser.nl Hopelijk kun je hier iets mee.

op www.nu.nl vind je de meeste senioren. Pas op: Gebruik wel een ad blocker het stikt er van de reclame!

Als je een goed marktonderzoek wilt doen moet je zorgen dat je een soort doorsnee van die groep (60-plussers) bereikt. Die doorsnee bereik je niet als je naar tehuizen gaat, omdat daar de gemiddelde leeftijd heel wat hoger ligt. Ook via internet vind je die doorsnee niet, omdat slechts een deel van de doelgroep 60-plussers online is. Ik denk dat je je doelgroep beter op een nadere manier kunt zoeken. Misschien via een advertentie in een huis-aan-huis-krant, of via zo'n advertentiebord in een supermarkt. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100