Waarom zegt men vaak (als excuus), ik heb geen tijd. Terwijl we allemaal 24 uur per dag hebben.

Waarom beseft men niet dat we allemaal maar 24 uur per dag hebben en het dus een slecht excuus is.

Toegevoegd na 20 minuten:
Zoals, geen tijd om te sporten. Geen tijd om te studeren, geen tijd voor een bijbaantje. enz.

Toegevoegd na 6 uur:
Niemand hier begrijpt hem tot dit moment! Hoe kun je stellen dat je geen tijd heb? Hoe kun je nou geen tijd hebben!

Dus dit heeft niets te maken met selectie van waar je tijd aan wilt besteden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Ik heb geen tijd" is een excuus om jou af te schepen... Ze zeggen dan: Ik heb geen tijd voor jou... Ik heb overal tijd voor, maar niet voor jou... Dat is het excuus... En jij kunt er niets aan doen... We hebben allemaal 24 uur... Het is kwetsend...

Wat er netuurlijk bedoelt wordt is: Ik heb geen tijd over. Oftewel: Naast 8 uur werk, 1 1/2uur eten 1uur reistijd 8 uur slapen en wat prive dingen hebben ze geen tijd meer in de dag oevr om nog andere dingen te doen.

Tijd heb je niet, tijd maak je aan de hand van prioriteiten die je stelt. Ik heb deze week eigenlijk geen tijd over voor andere dingen. Maar mochten mijn ouders in het ziekenhuis terecht komen heb ik ineens elke avond tijd om op bezoek te gaan. Wil een vriendin echter afspreken dan moet dit tot volgende week wachten. Oftewel, tijd maak je. Toegevoegd na 1 minuut: Dit is overigens geen excuus, maar echt de reden. Die tijd is namelijk al anders ingedeeld. Toegevoegd na 15 uur: Aan de hand van de aanvulling op de vraag. Het is excuus dat wordt gebruikt is 'ik heb geen tijd (over)' Dit wordt in de volksmond afgekort tot ik heb geen tijd. Natuurlijk heb je wel tijd er is altijd tijd en iedereen heeft tijd (voorzover je een begrip als tijd kunt hebben). Het heeft juist wel te maken met de selectie hoe je je tijd wilt besteden. Maar volgens mij vraag jij je af waarom we het 'ik heb geen tijd' noemen en niet waarom dat het excuus is. En dat komt toch weer neer op 'ik heb geen tijd over'. Als dat niet je vraag beantwoord zul je je vraag opnieuw moeten stellen want het beantwoord wel de vraag die je gesteld hebt.

Omdat mensen denken dat dat een goed excuus is dat wel aanvaard wordt, maar het wordt gewoon misbruikt omdat de mensen in 70% (ruime gok) van de tijd echt wél tijd hebben. Misschien niet om hetgeen te doen wat er gevraagd wordt, maar sowieso wel een deel daarvan.

Ik denk dat dat is omdat het een algemeen aanvaard excuus is. Als je geen tijd hebt heb je het druk, en wie is die ander dan om jou van je kostbare tijd te beroven. Als je gewoon eerlijk zegt dat je geen zin hebt, dan probeert die ander je over te halen, of je krijgt een vervelend gevoel omdat je zin zou kunnen maken. Als je geen tijd hebt dan wek je de suggestie dat de oorzaak buiten jou ligt.

Werksituatie: Veel dingen kun je niet na, voor, tijdens je werk doen. Thuis situatie: Veel dingen ga je niet in je vrije tijd doen voor het werk. Slaap situatie: in de overige tijd wil je ook nog rustig kunnen slapen. Helaas geldt dit ook voor andere mensen. Want om 02.00 uur is het niet zo fijn om je buurman te horen slopen in zijn woning, omdat hij anders geen tijd heeft. Geen tijd hebben wilt dus gewoon zeggen, in het tijdsbestek dat je voor een bepaalde tijd hebt gekregen. - Tijdens het werk geen privézaken. - Thuis geen werkgerelateerde zaken. - Tijdens je slaap geen zaken doen die je normaal zou doen als je wakker bent. - Tijdens het beantwoorden geen andere dingen doen omdat je daar op dat moment geen tijd voor hebt ;)

omdat mensen er geen zin in hebben maar het ook zielig vinden voor die andere om dat eerlijk te zeggen. en geen tijd hebben is een smoes die het meest voor de hand ligt,

Een ander kan niet in je agenda kijken en weet dus niet hoe terecht dit excuus is, maar je mag er van uit gaan als iemand iets belangrijk vind dat er tijd gemaakt kan worden. Ik ken ook mensen die altijd maar roepen dat ze het zo verschrikkelijk druk hebben, in hun beleving is dat misschien ook wel zo, maar in mijn ogen denk ik vaak, hoe druk kan je je maken??? Wanneer vind je zelf dat je het druk hebt? Dit verschilt ook per persoon. Ook heeft het te maken met je prioriteiten, vind je dat je minstens 2 avonden per week thuis moet zijn, dan plan je dat in, voor een ander lijkt het dan misschien dat je tijd genoeg hebt, maar voor jou zijn die 2 avonden belangrijk. Een ieder heeft een andere invulling van zijn tijd. Misschien wordt het wel vaak als excuus gebruikt maar lang niet iedereen kan goed plannen en hebben aan die 24 uur nooit genoeg.

sorry, maar ik heb geen tijd om deze vraag te beantwoorden.

Geen tijd is meestal (niet altijd ) een smoes. Als je tegen iemand zegt geen tijd , dan betekend dat meestal,(niet altijd) dat je niet geintresseerd bent in zijn-zijn-haar aandacht die zij-hij wil. Natuurlijk is dat niet altijd zo, het kan ook zo zijn dat je opdat moment ergens anders mee bezig bent.

Ik heb eigenlijk geen tijd om deze vraag te beantwoorden maar ik zal er tijd voor maken. En daar gaat het om, tijd maken.

Soms zeggen mensen geen tijd voor ....ik denk dan altijd als je echt iets wil maak je tijd ! Dus het is inderdaad een excuus. Het is maar net wat JIJ belangrijk vindt ,dan ga je er gewoon voor . Dan is tijd echt niet belangrijk.

Heb daarover eens gebrainstormd met een groep.Uit veel antwoorden kwam unaniem een ok over één : de PRIORITEIT bepaalt je tijdsgebruik. Vb. Als je vader of moeder stervende is zal niemand zeggen : ik heb geen tijd.Aldus. Toegevoegd na 41 seconden: +1 voor de gegrondheid van de vraag

We hebben geen tijd omdat we er geen tijd voor maken. Als men geen tijd heeft betekent dit dat men prioriteiten aan iets anders geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100