waarom doen sommige mensen expres dom?

veel mensen doen vaak dom, ze zeggen dingen niet te weten
of ze denken dat dat grappig is dat ze dom lijken, maar waarom? het staat ze zó veel charmanter als ze zoveel mogelijk van hun kennis zouden laten zien. dat ze zouden laten zien dat ze hun best doen om de dingen in de wereld te begrijpen.
snapt iemand deze mensen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen die expres dom doen, houden zich zogezegd ’‘van de domme’‘. De reden hiervoor is vaak de angst taken toebedeeld te krijgen die ze niet willen. Eén uitspraak die mij altijd bijgebleven is, van de vrouw van onze directeur, is de volgende: "Je moet niet teveel weten, want dan hebben de mensen je steeds nodig". Kwam bij mij toen heel vreemd over, maar er zit natuurlijk wel waarheid in. Op slimme mensen wordt vaak een beroep gedaan. Hoe dommer je je gedraagt, hoe meer ze je met rust laten. Expres dom doen kan dus deze reden hebben.

Ja ik wel, omdat het scoort... Er zijn dus zaken die men kan bereiken als men dom doet... Ze zijn zo slim dat ze weten voordeel te behalen uit dom doen... Zo som zijn ze dus toch niet... Toegevoegd na 27 seconden: Sorry, som, het moet zijn dom...

Is waarschijnlijk in de meeste gevallen gewoon aandacht trekkerij...

Ik zou het geen dom noemen,soms doen mensen zo omdat zij bang zijn dat hetgeen wat zij zeggen tegen ze gebruikt kan worden. Daarom zijn mensen wel eens voorzichtig met wat zij zeggen.

Het kan goed zijn dat ze willen dat je het zelf uitzoekt.

Doen alsof je dom bent heeft ook zo zijn voordelen. Minder gesprekken over zware gespreksonderwerpen. En zo voelt de rest zich om je heen minder dom.

mischien doen ze niet dom, maar willen slimme mensen ook wel eens gewoon lol en plezier ipv altijd serieuse onderwerpen bespreken en alles goed weten. soms moet je gewoon eens even ontspannen en lol maken.

Nee en ja. Eerstens zou ik het niet in mijn hoofd halen om iemand dom te vinden als ik dat niet met zekerheid kan zeggen. Als er mensen zijn die "doen" alsof ze dom zijn dan is dat negatieve aandacht vragen, mij irriteert dat en blijf zoveel mogelijk uit hun buurt.

Omdat ze aand8 te kort hebben denk ik...

Het klinjt een beetje paradoxaal,maar ze doen expres dom,omdat ze dom zijn! Ieder(verstandig) mens kijkt daar toch zo doorheen.

Sommige mensen doen expres dom omdat er al te vaak tegen ze is gezegd dat ze niet moeten uitsloven met al hun kennis. Als je overal een antwoord op hebt wordt dat lang niet door iedereen gewaardeerd, en gaan anderen zich irriteren. Om dit te voorkomen kan iemand zich dus eens wat vaker van de domme houden.

Negatieve aandacht vragen, lijkt me.

Dom doen is een vorm van aandacht vragen. Omdat anderen vaak gaan lachen als iemand dom doet, krijgen ze aandacht. Een soort van wisselwerking. Het kan ook een vorm van onzekerheid zijn.

als je je dommer voordoet dan je bent wordt je minder verantwoordelijk gevonden en krijg je vaak nog hulp ook ! Ik erger mij aan zulke mensen, het is een soort misplaatste charme m.i.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100