Waarom blijven mensen voorspellen wanneer de wereld zou vergaan?

Is het enkel om aandacht te trekken? Of willen ze dat de wereld zal vergaan?

Steeds weer wordt er een nieuwe datum bedacht waar zovelen weer helemaal in meegaan. Er wordt paniek gezaaid en angst aangejaagd. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Denk dat het mensen zijn die niet zo positief in het leven staan en omdat er iedere keer weer oorlogen komen, bommen worden geplaatst, terrorisme in volle gang is en er schijnbaar zoveel haat is dat ze denken dat de wereld zo aan het verloederen is dat dit voor hun gevoel niet lang stand meer kan houden. En van daaruit dit soort dingen gaan roepen. Ik denk zelf dat ontzettend veel mensen toch nog van het leven genieten en het niet in hun hoofd halen om zulke dingen te voorspellen.

Omdat ze denken slimmer te zijn dan anderen...

De wereld moet -volgens de bijbel- vergaan, waarmee de dag des oordeels komt, en alle doden hun leven moeten evrantwoorden. Daarom is er vanuit religieuze hoek de indirecte wens dat we wereld vergaat.

Ik zal je voorspellen dat ze daarmee doorgaan zolang de wereld daadwerkelijk vergaan is... Zo is het altijd geweest en zal altijd zo blijven gaan... Ze doen een wake-up call aan zichzelf in feite... Toegevoegd na 1 uur: het is allemaal angst, allemaal angst... de allergrootste schreeuwers zijn dikwijls het bangst... want als er ooit iets gebeurt, nou dan moet het zo wezen...

Je hebt een categorie die eraan wil verdienen, door een boek te schrijven oid en een andere die het zelf gelooft en bijval wil krijgen van anderen (daarin zien ze dan bevestiging van hun gelijk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100