Waarom groeten mensen elkaar in sommige gevallen wel en in andere gevallen niet?

vaak groeten mensen elkaar wel bijvoorbeeld in de wachtkamer van de dokter of tandarts, maar bijvoorbeeld bij het binnenkomen van een treincoupe of bij de bakker en de slager niet?

waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het moment dat hun identiteit achterhaald kan worden, groeten mensen... Postbodes weten dat, kom je bewoners tegen op hun eigen terrein dan groeten ze altijd... Maar zijn ze buiten hun terrein dan zeggen ze niets... Als de identiteit van de persoon aan een plek/woonplek gerelateerd kan worden groten ze, anders niet... Zo is het in een stad, in een dorp is het wat soepeler... Vandaar...

Vaak ligt het eraan of er een oogcontact met anderen ontstaat, of dat er een bepaalde saamhorigheid ontstaat, bijvoorbeeld, bij de dokter, daar heb je allen het zelfde lot.

Ik groet ze altijd door te glimlachen. Een vriendelijk gezicht doet wonderen.

Ligt volgens mij ook aan de "streek", in een dorp is het heel normaal, in de stad minder, zelfs niet bij de dokter.

Alle mensen komen wel eens in een situatie terecht, waarin ze geen zin in hebben om te groeten... Het hangt gewoon van de sfeer af.!

In een dorp begroeten ze elkaar overal in een stad is er meer afstand van elkaar.In een dorp kent iedereen elkaar en begroeten ze elkaar ook bij de slager of de bakker of bij de dokter.Zodra je wat meer in grotere openbare situaties komt is het begroeten over.Ik denk dat het te maken heeft met een kleinere gemeenschap die zullen elkaar eerder begroeten,omdat ze elkaar vaker zien.

Het ligt er in 1e instantie aan of je in een dorp of stad woont. In een stad ga je sneller op in de massa en worden mensen vanzelf onpersoonlijker. Je kunt tenslotte niet iedereen groeten. Maar waarschijnlijk heeft men in de stad daar ook minder behoefte aan aangezien men in een stad is gaan wonen. Mensen die in een dorp wonen, vinden het vaak ook fijn om de buurt te kennen en elkaar te groeten. Het heeft een versterkend effect. Verder is het belangrijk dat je iets met elkaar deelt. Mensen die bij elkaar in de buurt wonen, groeten elkaar eerder. Ook als ze elkaar nog (niet) goed kennen. Dit heeft te maken met een sociale verwachting. Je wil leuk overkomen en niet gezien worden als die aso buur. Verder is een formele of een informele situatie van belang. In formele situaties zul je eerder geneigd zijn om te groeten. Eigenlijk omdat men het van je verwacht. Bijvoorbeeld op je werk. Je groet even de man/vrouw bij de receptie, dat is gewoon "zoals het hoort". Als je medische hulp in wat voor vorm dan ook nodig hebt, kun je dat ook vaak zien als een formele situatie. Je gaat er niet voor de gezelligheid naar toe. Je kent de mensen niet, maar je moet er wel even mee omgaan. Dus dat je groet is normaal, het hoort wederom zo. Feitelijk is het in formele situaties gewoon aangeleerd gedrag. Informeel zullen mensen voornamelijk groeten op een manier zoals ik eerder al beschreven heb. Dat is veel meer divers, omdat iedereen zijn eigen beleving daar bij heeft. Heeft ook met opvoeding te maken en dergelijke.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100