Wat is nou een mooi nummer om op een crematie te draaien?

vaak word er bij een crematie 3 nummers gedraaid,maar wat zijn nou 3 mooie nummers om te draaien?Hoe kies je dat uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is zeer persoonlijk. Het gaat bij een crematie natuurlijk om de overledene. Wat vond hij/zij mooi; speel dat! -De bestemming - Marco Borsato; -Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato; -Kon ik maar even bij je zijn - Gorden. Dit zijn drie liedjes die volgens mij vader veel gedraaid worden. (Hij werkt op 'n begraaf plaats). En na wat google werk zie ik hier een top 50 lijst: 1. Ave Maria 2. Time to say goodbye 3. Waarheen, waarvoor 4. Ave Verum 5. Slavenkoor 6. My way 7. Et les oiseaux chantaient 8. Vier jaargetijden 9. De heer is mijn herder 10. Morgenstimmung 10. We'll meet again 12. Last rose 13. In de stilte van de wind 14. Wat de toekomst brengen moge 15. Panis angelicus 16. Morgenrood 16. Veilig in Jezus armen 18. Candle in the wind 19. Zo zal het zijn 20. Donker west 21. Droomland 22. Blijf bij mij heer 22. The last rose 24. Für Elise 25. Parelvissers 26. Neem Heer mijn beide handen 27. Verlaten mijn 28. Stay with me 29. Op rode rozen vallen tranen 30. Vaste rots 31. Sailing home 32. Bolero 32. Land of hope of glory 34. Daar ruist langs de wolken 35. Im paradisum 36. De regenboog 37. Bij ieder afscheid valt een traan 38. Adagio Albinoni 38. Liebestraum 40. Credo 41. Largo 42. Tears in heaven 42. Second Waltz 42. Requiem 42. Laat mij alleen 42. Meditation 42. Moldau 48. Mien toentje 49. Jesu joy of man's desiring 50. Ik zing dit lied

Bronnen:
http://www.diksdirect.nl/uitvaartverzekeri...

Ga uit van de overledene. Welke voorkeur had hij/zij? Welke muziek geeft het beste uitdrukking aan zijn/haar leven, of aan zijn/haar wensen voor de nabestaanden? Verwerk dit in je muziekkeuze. Dat persoonlijke element is o zo belangrijk bij een crematie.

Mijn vriendin heeft het opgeschreven in een uitvaart wensen boekje, zo kan ik geen vergissing maken met uitzoeken, hooguit iets van mijn eiegn voorkeur toevoegen.

Dat is zo ontzettend persoonlijk.. draai in ieder niet dat wat je zelf mooi zou vinden..luister naar wat de achtergeblevene zouden willen horen en wat goed bij de overledene zou passen...dus geen My Way bij een jong kind maar wel het Kabouter lied...

Dat is heel persoonlijk. Misschien had de overleden wel een wens. Vaak heb je ook lied waar je beide een herinnering aan hebt. Of zelf de keus wat heel erg van toepassing is op deze persoon. Als je het echt niet weet kan je ook tussen de verzameling CD's of oude lp's van deze persoon kijken en zo heb je ineens een lied dat je zegt dit is het.

Als je het zelf bent, zou ik muziek nemen die ik m'n hele leven mooi heb gevonden. Als je het voor een ander moet kiezen zou ik kiezen voor klassiekers. Misschien zo'n operazanger als Andrea Bocelli of Vera Lynn met "We'll meet again", of een mooi pianostuk.

Ik zou op mijn eigen begrafenis of crematie het nummer Our Farewel van Within Temptation willen horen. Maar de muziekkeuze is geheel afhankelijk van de persoon. Vaak word een nummer gekozen waar nabestaande een speciale herinnering bij hebben. Dat kan van alle genres zijn. Zolang het maar past bij de persoon waar het voor is.

Is natuurlijk heel persoonlijk, en wat mensen zich lang niet altijd realiseren is dat een nummer wat je vaak op de radio hoort je elke keer weer aan die crematie zal herrinneren. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk dat kan zijn. Laats was ik op een uitvaart waar het nummer Father and Son van Alain Clark werd gedraait heel mooi want idd hadden de nog jonge zoon en zijn vader een hele sterke band, daarom is zoiets ook zo persoonlijk. Afscheid van een vriend van Clouseau vind ik ook erg mooi, hebben we gedraaid op mijn mans uitvaart, vooral ook omdat de kinderen nog jong waren toen en het Nederlandstalig was en gelukkig hoor je het niet vaak op de radio als je door de supermarkt loopt.

'Maybe Tomorrow' – Stereophonics, 'Like a Hurricane' – Neil Young, 'Riders on the Storm' – The Doors, 'Roadhouse Blues (live)' – The Doors, 'Stap uit de schaduw' – IOS, 'Alles kwijt' – Marco Borsato, 'You learn about it' – The Gathering, 'Here comes the sun' – The Beatles, 'The Masterplan' – Oasis, 'Telegraph Road (live)' – Dire Straits de hele soundtrack van 'Into the wild' door Eddie Vedder.

Neutrale, anonieme instrumentale muziek.

Dat voel je op het moment dat het van toepassing is. De muziek die je ervoor graag wilt hebben borrelt ineens in je op. Concrete antwoord op de vraag: Ave Verum Corpus is een mooi "nummer".

Jonathan Livingston Seagull - er staan verschillende nummers op die qua zowel tekst en muziek zouden 'passen' - je kunt op youtube allerlei versies vinden.

Er mogen veel meer dan 3 nummers gedraaid worden hoor.Je huurt als het ware voor een bep. tijd de ruimte en je mag dan doen wat je wilt.Als je de hele tijd alleen muziek zou willen draaien dan mag dat.Als je geen muziek wilt mag dat ook. De muziekkeuze is zoals vaker geantwoord heel persoonlijk maar het nummer van Venice ' Family tree' vind ik heel mooi en eigenlijk altijd passend. Het gaat over hoe een familie eigenlijk altijd groeit,er sterven geliefden maar er is ook nieuw leven.Dat is in ( bijna) iedere familie het geval.

@Azil, het klopt niet wat je zegt. Afgelopen zomer was de crematie van mijn moeder en er mochten inderdaad maar 3 nummers gedraaid worden. Voor een 4de nummer moest bijbetaald worden. De één z'n dood.... On topic: Ik denk dat het heel erg persoonlijk is. Mijn moeder was ernstig ziek en is overleden dmv euthanasie dus ze heeft haar eigen crematie geregeld. Aangezien ze wist wanneer ze zou overlijden. Ik zelf zou nummers kiezen die ik mooi vind met teksten die er, in mijn ogen, toe doen.

Ha, die Firstredrose; Is voor iedereen heel persoonlijk. Ik heb zelf een lijstje samengesteld van muziek die ik altijd en onder alle omstandigheden mooi vind en een goed gevoel bij heb. Ik hoop dat men dat bij mijn laatste feestje wil laten horen. Twee ervan zijn verplichte nummers; "Every Kind Of People" van Robert Palmer en in elk geval ook en dan als laatste "Riders On The Storm" van The Doors. Ik heb beloofd dat als die niet worden gespeeld ik terug kom om te spoken. Voor de rest mogen ze uitzoeken uit een klein lijstje en kijken maar hoeveel tijd ze ervoor over hebben.

als IK gecremeerd zou worden - even voor diegene die me kennen - doe maar wat lolligs - iets van great balls of fire..of "met de vlam in de pijp". Maar het gaat niet om mij

Firestarter - The Prodigy

Het is misschien niet een lied dat je elke dag hoort of iemand bekent voorkomt maar zeker wel mooi: http://www.newgrounds.com/audio/listen/280843

bed of roses

Het gaat er om wat de overledene mooi vond. Als het om jezelf gaat, zoek eens tussen al je muziek en cd's, welk nummer heb je altijd mooi gevonden en vind je nu nog mooi? Is er een nummer waarvan je denkt, wanneer deze gedraaid wordt, wil ik graag dat ze aan me terugdenken op een fijne manier? Doe vooral geen favoriet nummer van je pa of moe of beste vriend(in), dan krijgt hun lievelingsnummer ineens een heel ander karakter das niet leuk.

Ik zou vooral nummers kiezen die de overledende ook graag luisterde en die ook speciale herrineringen oproepen aan de overledende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100