Zijn er meer mannen of vrouwen op de wereld?

Dit vraag ik me al een tijdje af.
Wat is er nou meer?

(zie ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/dier-aanwezig-aarde-moment.28909 )

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de natuur zijn gang had kunnen gaan waren er nu 52% mannen en 48% mannen geweest. Helaas kon de natuur zijn gang niet gaan. In grote delen van de wereld houden ze niet van meisjes. Zodoende zitten we nu op 49.5% vrouwen en 50.5% mannen. Toegevoegd na 8 minuten: OOEPS! 52% vrouwen had in de eerste zin moeten staan. Anders was het een saaie boel geworden :)

Meer mannen dan vrouwen. Helaas kunnen we tijdens de zwangerschap al zien waarvan we in verwachting zijn. In bv China mag men maar 1 kind, velen willen een jongen en laten een embryo dat vrouwelijk is weghalen.

Als je kijkt naar alle bevruchtingen, dan raken er iets meer vrouwen zwanger van een jongetje dan van een meisje. Daarvan worden iets meer zwangerschappen van een meisje voldragen, dan zwangerschappen van een jongen, net genoeg om de balans door te laten slaan: er worden een paar procent meer meisjes geboren dan jongens. Maar zoals in een eerder antwoord al is gezegd: in grote delen van de wereld is het een groter risico om eem meisje/vrouw te zijn dan om een jongen/man te zijn. Daardoor zijn er ter wereld iets meer mannen dan vrouwen.

Dat kan je niet zomaar weten.. Elke seconde komt er een nieuwe bij..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100