Wat was er vroeger allemaal qua materiaal, ik weet niet hoe ik het anders moet noemen, dat nu niet meer gebruikt wordt?

Bijvoorbeeld een zakhorloge.

Weet jij het antwoord?

/2500

Spullen die van bakeliet gemaakt werden. Lp's stopcontacten stofzuigers enz.

- een wringer voor op de wasmachine - een snijbonenmolen ( kan nog gebruikt worden) - kolenkachel - wekketel - wasketel, op het vuur - singeltjes van kunststof - knotjes blauwsel - opdraaitafels ( een eettafel die je met behulp van een zwengel omhoog of omlaag kon draaien) - inktpen - inktstel - kookkachel ( aan de hand van het aantaal ringen, kon er een pan op staan) - schooltafels met een inkt potje er in - leren schooltassen ?

Bloembakken die buiten stonden/hangen waar asbest in verwerkt werd.

Levertraan wordt (zo goed als) niet meer gebruikt.

kwartjes, guldens, rijksdaalders...

Daar weet ik er ook nog wel een paar: - sexant - telex - stoommachine - paard & wagen - handmatig melken, ploegen (en 1000 andere beroepen), - gezond mensenverstand - normen en waarden - ranselrietje van de leraar ;-)

Dat zij natuurlijk nogal veel dingen en ook zijn er veel dingen die hier niet meer gebruikt worden maar in arme landen soms nog wel. De tredmolen om een last te hijsen of een machine aan te drijven, een schepje buisman in de koffie, de kat met negen staarten (gesel), de goedendag, het pestmasker, de ganzeveer, de aflaat, het sextant, de schandpaal. Als je geen richting aangeeft is het een eindeloze opsomming. Toegevoegd na 4 minuten: Sextant was al genoemd, de wasstamper dan maar of het stormglas. Toegevoegd na 16 minuten: De guillotine gebruiken ze ook niet meer hoewel ze daar in Ohio (executie mislukt) misschien wel naar verlangen. http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1308633.ece/Gevangene_VS_overleeft_18_executiepogingen Toegevoegd na 5 uur: - harnas - kwispedoor - tondeldoos - zeis - stromatras - bedstee - beddenpan - stoof - bikkels - vloedbord - kiepelton - monocle - pince-nez - slijpplank - wasbord - kwadrant - griffel - sponzendoos

Kolenkit,kolenhok,kolenschep.

Schone lucht...

Vroeger maakte ze enorm veel van hennep. Doen ze nou een stuk moeilijker over, terwijl het een ontzettend handige plant is.

Bronnen:
http://video.google.com/videoplay?docid=-9...

Ha, die IVV; Een petroleumstel.

ik heb vroeger voor het zakjapannertijdperk gerekend met een rekenlineaal

Bronnen:
http://www.lievendekeyschool.nl/ict/upload...

Mattenklopper..

Super Nintendo! NES Zwart wit televisie

De hondenkar..?

Een kattapult

ooh zzzzzzzoooooooooooooovvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllllllll Z-O-V-E-E-L. ALLE OUDE STOFZUIGERS EN MOBIELTJES EN WASMACHINES EN LAMPEN EN MEUBELS EN HUIZEN EN KETINGEN EN NOEM MAAR OP ALLES IS WEL VERNIEUWD OOK COMPUTERS EN SITES ZOALS DEZE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100