Waarom gaat de winter/zomertijd altijd s náchts in?

meestal van 03.00 terug naar 02.00 of van 02.00 naar 03.00..waarom midden in de nacht? waarom niet gewoon om 00.00?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er dan de minste kans tot verwarring kan ontstaan... Alleen daarom...

Je zult toevallig op zondag maar moeten werken van 8-16.30 en ze besluiten de klok om 10 uur een uur achteruit te zetten.... (aan de andere kant: de klok een uur vooruit zetten tijdens werktijd lijkt me dan wel weer iets hebben :P)

Zo hebben zo min mogelijk mensen, instanties en bedrijven last van de omschakeling.

Omdat men zo lekker midden in de nacht de klok van de kerken mag verzetten ;)

in de wintertijd kun je uur langer slapen of doe je liever uur langer werken

Als het 3 uur in de middag zou zijn, dan moet je een uur langer werken. De bussen en de trein zouden een uur te vroeg zijn en een uur later een uur te laat!! Of ze zouden twee maal om 3 uur moeten vertrekken. Vliegtuigen zouden een uur te vroeg aan komen, terwijl ze op tijd zijn. Je zou 2 keer koffiepauze hebben om 3 uur. De eerstgeboorne van een tweeling zou later geboren kunnen worden dan de ander. En natuurlijk kan dit alles ook in de nacht gebeuren maar er zijn dan veel minder mensen wakker, die merken er niets van.

Tussen 2 en 3 uur in de nacht is het moment waarop de meeste mensen slapen. (Daar is onderzoek naar gedaan) En als je slaapt heb je het minste risico om veel last te hebben van een plotselinge tijdswisseling. Dat is dus de reden dat de winter of zomertijd tussen 2 en 3 uur 'snachts plaatsvindt. Van mij mag die hele zomer en wintertijd afgeschaft worden trouwens.....

Dan kunnen radio gestuurde klokken zich ook aanpassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100