Wat te doen: bij familie en mensen op je werk, maatschappelijk werker) die vinden dat ik autistisch ben?

Ik raak overspannen van die rotopmerkingen, ik slaap erg slecht. Ik doe vrijwilligerswerk, ga graag met mensen om, heb veel hobby's en dus veel interesses, maar steeds meer wordt ik kwaaier op die mensen.

Terwijl ik al 1 jaar geleden een autisme test(van de sociale dienst, doordat het vrijwilligerswerk had gezegd dat ik autist zou zijn, geheel onterecht en toen had ik nog een bijstandsuitkering.) heb gedaan en daar uit blijkt dat ik geen autisme heb en ook geen trekjes daarvan, mensen uit mijn omgeving blijven doorzeuren dat ik autistisch ben.

Mijn moeder en mijn vrienden vinden dat ik totaal niet autistisch ben, eerder goed voelen wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit, of juist heel goed in zijn vel zit.

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik zit nu in een rouwproces en daarom ben ik extra gevoelig.

Toegevoegd na 2 dagen:
Ze vinden mij een autist, omdat ik weinig vrienden en geen partner heb. Dat het een bewuste keuze is: weinig vrienden(wel goeie), geen partner, begrijpen hen niet.
Ook vinden ze dat ik autist ben, omdat ik geen baan in deze crisistijd, ze vinden mijn gedrag autistisch, terwijl hoe dan ook, ze vinden me niet aardig, ook kennnen ze niet, waardoor het contact aan de telefoon, en op een feestjes altijd, anders is. Altijd hebben ze iets op aan te merken bij me.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt me erg vreemd dat de (a) sociale dienst een test kan doen zoals deze! Zoiets hoort een goede psycholoog te doen! Ik raad je daarom aan om naar een goede psycholoog te gaan als je het zeker wilt weten. Of ik loop achter en de (a) sociale dienst heeft een psycholoog... Ik vind het heel erg hoe er met mensen omgegaan wordt en hoop van harte dat de sociale dienst en het cwi opgedoekt worden maar goed, ik ben niet de enige en het is voor nu niet relevant...weet ik.. Ondertussen kun je op internet zoeken naar hoe mensen met autisme functioneren. Ieder mens, en dit is ook al door iemand anders gezegd, heeft een beetje autisme maar echte autisten leven in een eigen wereld en kunnen slecht of niet contact maken met andere mensen! Autisme kent vele gradaties ook nog! Je zou kunnen vragen waarom je zo beoordeeld bent en op grond waarvan! Je hebt het recht om te weten waarom iemand iets van je denkt en heeft hij of zij geen goed antwoord? dan weet je genoeg...hij/zij heeft maar wat gezegd en misschien om interessant te lijken, echt waar, die mensen heb je. Misschien is de persoon in kwestie zelf autist en kan hij/zij er niet mee omgaan? Je hebt dan te maken met projectie ( afwentelen eigen shit op anderen) Er zijn ook mensen die genieten van de shit van anderen, ik weet niet of je met die mensen te maken hebt maar als dit wel zo is? Geef ze geen macht meer door je niks aan te trekken van die lui, als je niet meer reageert gaat de lol eraf. Maak een paar goede niet autistische opmerkingen over je drukke sociale leven... Je zit in een rouwproces!!! heb je dit wel verteld? Natuurlijk ben je er dan niet altijd met het met je hoofd en ben je verdrietig waardoor je weinig zin hebt om ook maar wat te doen, wat heel normaal is... Je hebt getypt dat je een uitkering had en dus neem ik aan dat je die niet meer hebt? Er is dus helemaal geen consequentie wat betreft stoppen met vrijwilligerswerk... Als ik jou was zou ik stoppen! Het feit dat je gratis werkt wordt vergeten op je huidige adres lijkt het. Als bedankje krijg je een etiket opgeplakt, het moet toch niet gekker worden? Op je werk wordt ook gezegd dat je autist bent, confronteer die mensen met de uitslag van de test en maak er geen woord meer aan vuil zou ik zeggen of kies ervoor om hun oordeel naast je neer te leggen Tot slot wens ik je een goede doorleefperiode toe want rouwen kun je niet onderdrukken, neem er de tijd voor en kom weer lekker in je vel te zitten..het gaat om jou ok!?!

Ik ben zelf autistisch en ik schaam me er helemaal niet voor. Ik leef gewoon een normaal leven net zoals iedereen. Autist wordt tegenwoordig als scheldwoord gebruikt, ook al ben je geen autist. Het is waarschijnlijk niet persoonlijk bedoeld, maar gewoon als 'grap'. Je kan ze wel vragen of ze volgende keer een ander scheldwoord kunnen gebruiken in plaats van autist.

Kun je niet uitleggen dat je het niet bent? Dat je vorig jaar een test gedaan hebt en dat er niets uitkwam. Dat je het niet respectvol vind dat ze zulke dingen tegen je zeggen, terwijl jij zeker weet dat het niet zo is? Ik denk echt dat praten de beste oplossing is voor nu. Weten ze dat jij het zo erg vind? Want sommige mensen hebben er geen benul van dat het zo'n impact op iemand kan hebben. Misschien kun je daarnaast de boosheid eruit sporten? Ik weet niet hoe oud je bent, maar bij sommige kan dit helpen. Daarbij is het misschien handig om te denken: Oké, hun denken dat ik autistisch ben. Ik wéét dat het niet zo is, mijn moeder en vrienden weten dat, het maakt niet uit dat hun dat denken want ik weet beter. Toegevoegd na 2 minuten: Oh en zie autisme niet als iets slechts. Iedereen heeft zijn mindere kanten, met of zonder autisme. Ik bedoel, ieder mens is wie hij of zij is. Mensen gebruiken 'autisme' als scheldwoord, terwijl dat helemaal niet nodig is. ;) Toegevoegd na 3 minuten: En misschien is de plek waar je vrijwilligerswerk doet niet het juiste voor jou. Zijn er geen andere plekken waar je vrijwilligerswerk kunt doen? Misschien dat je daar beter behandeld wordt :)

1] Probeer mensen te vermijden die een negatief effect op je hebben. 2] Zoek ander vrijwilligerswerk: ergens waar je wel gewaardeerd wordt om wat je doet. 3] Mensen met wie je wel om moet gaan, die je niet kan vermijden, die spreek je een keer heel rustig aan over dit onderwerp. Je vraagt wat ze precies bedoelen, je legt ze uit over de test, en je zegt dat je dat dus verder niet wil horen. 4] Zie autisme niet als een scheldwoord. Waarom zou het dat zijn? Iemand is zoals die is, met alle goede en minder leuke kanten. Niks mis mee.

Je moeder en je vrienden hebben duidelijk een andere mening en zij kennen je ook het langst. Bovendien heeft de test uitgewezen dat je geen autist bent. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om steeds maar die opmerkingen te moeten horen, maar probeer je niet te veel aan te trekken van die mensen. Als ik je zo lees, lijkt me trouwens eerder dat je hoogsensitief bent. Dat wordt ook HSP genoemd (Highly Sensitive Person). Op http://www.hooggevoelig.nl/ kun je er veel over lezen (er zijn nog meer websites hoor, gewoon even googlen). Misschien herken je je hier wel in. Sterkte!

Bronnen:
http://www.hooggevoelig.nl/

Ik zou never nooit in een omgeving willen werken waar mensen bij herhaling aanslagen plegen op mijn integriteit. Als jij zegt geen autist te zijn, dan moet daarmee de kous af zijn. Als mensen dat niet waarderen, is dat respectloos en je kunt je afvragen of werken met dat slag mensen wel echt zo leuk is.

Trek het je niet aan wat anderen zeggen. Ook al zou je autisme hebben dan zou het niet iets zijn waarover je je zou moeten schamen. Ga je niet verdedigen en uitleggen dat je het niet hebt. Laat ze allemaal..... Weet je, in feite heeft iedereen wel autistische trekjes als je eens goed nadenkt. Omdat iemand graag een planning maakt van tevoren, ben je dan al autistisch? Om maar een voorbeeldje te noemen. Mensen wordt tegenwoordig al snel een etiketje opgeplakt. " Die beweegt te veel", zal dus wel ADHD hebben en voor je het weet sta je bekend als ADHDer. Bedenk voor jezelf dat je bent wie je bent en wees blij dat je uniek bent. Je voelt anderen goed aan, dat betekent al dat er empathie bij je is en je hebt emoties, iets dat veel autisten niet ervaren. Je hebt misschien iets minder sociale vaardigheden, maar hee, je kunt niet alles hebben en perfect zijn, dat is niemand. Je zit in een rouwproces en daar heeft jouw negatief gevoel en ergernis alles mee te maken. Het gaat erom wat jouw directe omgeving vindt en die kennen jou wel, de rest weet niet waarover ze het hebben en praten elkaar meestal na of versterken het nog een beetje.Je weet hoe dat gaat toch? Als jouw moeder en vrienden beter weten, laat dat dan genoeg zijn en erger je niet aan wat anderen beweren. Ze zullen er altijd zijn dat soort mensen en je zult het niet iedereen naar de zin kunnen maken. Onmogelijk!! Laat ze maar, ze weten niet beter. Richt je op jezelf en die mensen die er toe doen. Door je te ergeren kom je ook niet verder en je voelt je dan nog rotter dan je je al voelt. Gelukkig heb je hobby's en interesses genoeg, pak ze op en houdt je met leuke dingen bezig, teneinde je weer beter in je velletje te voelen. Als jouw rouwproces weer wat gevorderd is en de scherpe kantjes eraf gesleten zijn, zal ook dit gevoel minder heftig zijn en als je weer goed kunt slapen kan je ook weer meer aan.

Of je nu wel of niet een autist bent, in beide gevallen wordt het in jouw situatie gebruikt als scheldwoord. Trek je dit niet persoonlijk aan, dit zegt meer over de mensen die jou zo noemen als over jezelf. Ik zou een andere werkplek zoeken waar je wel waardeert wordt. Sterkte!

Je moet niet proberen je te verdedigen tegen dit soort 'mensen' Beter is volkomen maling te hebben aan wat ze zeggen, vinden en roepen. Lach ze innerlijk èn uiterlijk lekker uit en laat ze dus maar lekker lu..eh praten. Als het je te gek wordt zeg je gewoon:" Ik heb liever dat jij dit zegt...dan dat dit wordt beweerd door iemand die over zijn volle verstandelijke vermogens beschikt. Sta dus boven dat soort zielige en stompzinnige hufters en bijt van je af.. Sterkte en groet, Ton

Op grond waarvan vinden ze jou een autist? Ik vind wel dat je het bespreekbaar moet maken. Je kunt ze als je dat wilt erop aanspreken en vertellen hoe dat soort dingen voor jou voelt. Hoe jij dat beleeft en wat dat met je doet. Mss schrikken ze ervan? Dat weten ze in ieder geval wat zoiets met een mens kan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100