Ik (21) woon bij mijn oom als inwonende. Mijn oom word zijn huis uit gezet en nu word ik dakloos.Is er een instantie die mij kan helpen qua onderdak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Qua leeftijd dien je voor jezelf te kunnen zorgen. Heb je een baan? Een inkomen? Of student? Een uitkering? Dan kun je toch een kamer zoeken? Lees hier wat je verder moet doen en waar je op moet letten: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/33611-dakloos-wat-nu.html

Het antwoord op jouw vraag is kort maar krachtig: nee. Zodra je volwassen bent, word je geacht zelf in je huisvesting te kunnen voorzien. Tenzij er bijzondere omstandigheden zijn waardoor je daartoe niet in staat bent. Mocht je studeren dan kun je bij organisaties terecht die studentenhuisvesting aanbieden, bijvoorbeeld stichting DUWO die in tal van gemeenten studentenkamers aanbiedt. Maar ook daar zul je zelf op zoek moeten gaan naar woonruimte. Verder zou je je kunnen inschrijven bij bedrijven die anti-kraakpanden verhuren, zoals Ad Hoc Beheer: http://antikraak.startpagina.nl/ En bij acute nood zit er niets anders op dan onderdak zoeken bij familie of vrienden. Ook kun je dan terecht bij b.v. HVO (Hulp voor Onbehuisden) of het Leger des Heils.

In best veel gemeenten bestaat crisisopvang voor mensen die hun woning kwijt raken. Misschien ook in de plaats waar jij woont. Daar kun je sowieso meer informatie vragen en misschien zelfs kun je er tijdelijk verblijven. In de bronvermelding vind je de adressen en telefoonnummers van opvangcentra in verschillende steden. Succes!

Bronnen:
http://home.deds.nl/~dakloos/instantiesadr...

Nee, je zal zelf moeten zoeken naar een nieuwe woonst, en tijdelijk onderdak vragen bij vrienden of familie. Waar gaat trouwens je oom wonen? Je schrijft: "nu word IK dakloos", maar je oom toch ook, hoe lost hij dit probleem op? Moesten jullie dakloos worden, dan bestaan er instellingen die zich bezig houden met de (nacht-)opvang van daklozen, zoals het Stoelenproject in Amsterdam en de Tussenvoorziening (Sleep-Inn het Snurkhuis en de Nachtopvang in Zelfbeheer (NOiZ).

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/socia...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100