Wat is het meest dodelijke wapen gemaakt door de mens?

Wat is het dodelijkste wapen ooit gemaakt? En is het nog tussen ons?

Ik heb al een vermoeden, maar ik weet niet zeker of mijn vermoeden klopt.

En hoe dodelijk is dat wapen dan? (Bij bommen: Destructiegebied bijv.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet inderdaad denken een kernwapens. De zwaarste bom ooit getest is de Tsar Bomba (een waterstofbom). Ook wel bekend onder de 'naam': AN602 Deze bom had een effectieve kracht van 58 megaton, dus 58 000 000 ton TNT (dus 58 000 000 000 kilo), door een loden voorkant welke de explosieve kracht dempte (en de fall-out verminderde). De geschatte potentiële kracht in de Tsar Bomba bedroeg 100 Megaton. De Tsar Bomba werd voor het eerst echter in de Sovjet-Unie tot ontploffing gebracht en had toen een kracht van 50 Megaton. Dit was destijds een erg grote stap, want voordat de Tsar Bomba gebruikt werd en de nieuwe zwaarste kernwapen ooit werd, had de zwaarte kernwapen van toen maar een kracht van 2,9 Megaton. In de afbeelding zie je een replica van de Tsar Bomba.

De atoombom. Gooi een atoombom op een bewoond gebied en je schakelt héél veel mensen tegelijk uit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Atoombom

Chemische bom.. Kab ziektes over heel de wereld verspreiden :O

het wapen dat tot nu toe de meeste slachtoffers heeft geëist, is de ak-47. dit wapen wordt in ongeveer alle oorlogen in Afrika gebruikt en is ook heel lang door Rusland gebruikt (nu misschien nog steeds wel??) dus in zekere zin is dit het meest dodelijke wapen.

Theoretisch is dat een biologisch wapen, een virus bijv dat zich extreem makkelijk verspreidt, overleeft buiten de gastheer, onherroepelijk dodelijk is en met een lange incubatietijd zodat tegen de tijd dat er mensen beginnen te sterven blijkt dat iedereen al besmet is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100