Is deze onderzoeksmethode goed?

http://www.stivoro.nl/Voor_volwassenen/Feiten___Cijfers/Hoeveel_mensen_roken_/index.aspx

Van de jongeren (10 tot en met 19 jaar) rookte 21% regelmatig in 2010. Regelmatig roken houdt in dat jongeren ‘ja’ antwoorden op de vraag of ze de afgelopen vier weken gerookt hebben.

Dat lijkt mij nogal een vreemde definitie om iemand als regelmatige roker te bestempelen. Je zou dan met een trek aan een sigaret de afgelopen maand als regelmatige roker bestempeld worden. Er staat niks over hoeveelheid of frequentie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De conclusie die hier wordt getrokken is goed, mits men regelmatig heeft gedefinieerd als: Iemand die 1x in de 4 weken rookt is iemand die regelmatig rookt. Toegevoegd na 3 minuten: Het punt zit hem dus in het woord "regelmatig." De een vat regelmatig op als 1x in de 4 weken (zoals hier) en de ander vind regelmatig 1x per 2 a 3 dagen.

De conclusie die men hier geeft is erg breed en er word gelijk een veronderstelling gedaan. Het kan zo zijn dat het in de enquête wel gevraagd is maar dat het in de conclusie slecht is geformuleerd. de onderzoeksmethode weet ik niet, ik heb niet aan het onderzoek meegedaan. Maar ik kan je wel vertellen dat als ik deze conclusie op mijn school zou inleveren een dikke streep doorheen krijg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100